avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie în Spania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie în Spania

Buna seara sunt divorţata de 8 ani si má aflu în situaţie de a má recástori în spania Am furnizat oficiului civil în spania o serie de documente prin care setinţa invocable si definitiva de divorţ original ïmi cere vechiul certifica de casatorie cum por sal obţin în condiţile în care originalu lam depus la dosarul pentru închiera divorțului.
Cel mai recent răspuns: Elena1986ianuarie , utilizator 02:30, 18 Februarie 2018
Nu se intelege mesajul dumneavoastra. Pentru a putea primi un sfat corect va trebui sa dati atentie textului pe care il publicati.

Certificatul de ”capacitate matrimonială” este documentul pe care Consulatul României îl eliberează, la cererea cetăţenilor români, sub forma unui certificat în limba spaniolă, în baza adeverinţei de stare civilă obţinute în prealabil din ţară, de la oficiul de stare civilă competent de la locul nașterii cetățenilor români care urmează să se căsătorească (adeverinţa se poate obţine și prin procura autentificată la consulat).
Atestatul cuprinde detalii cu privire la starea civilă actuală a solicitantului (aşa cum rezultă din adeverinţa de stare civilă sus-menţionată, respectiv dacă persoana figurează în registrele de stare civilă române ca necăsătorită sau este divorţată/văduvă) şi atestă fapul că, din punctul de vedere al legislaţiei române, nu există impedimente la încheierea căsătoriei în Spania.
Atestatul este folosit în Spania de cetăţenii români în vederea încheierea căsătoriei în faţa autorităţilor locale spaniole sau poate fi solicitat de către autorităţile locale în vederea acordării diverselor prestaţii sociale.
Pentru eliberarea atestatului solicitantul trebuie să se prezinte la Consulat personal.
Documente necesare a fi prezetate la consulat, în original şi copie:
· paşaportul românesc sau cartea românească de identitate valabile;
· certificatul de naştere al solicitantului;
· adeverinţa de stare civilă de la oficiul de stare civilă român din localitatea unde a fost înregistrată nașterea petentului;
· sentinţa de divorţ a solicitantului (în cazul persoanelor divorţate);
· certificatul de deces al soţului/soţiei (în cazul persoanelor văduve).

Edictul
Edictul este documentul pe care oficiile consulare ale României îl eliberează, la cererea cetăţenilor români, sub forma unui certificat în limba spaniolă care conţine detalii cu privire la prevederile legale române referitoare la obligativitatea publicaţiei de căsătorie în vederea încheierii căsătoriei unui cetăţean român în strănătate.
Pentru eliberarea atestatului solicitantul trebuie să se prezinte la Consulat personal.
Documente necesare a fi prezentate la consulat, în original şi copie:
· paşaportul românesc sau cartea românească de identitate valabile;
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2018
Elena1986ianuarie, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, certificat de nastere minor neagualina neagualina Buna ziua.am divortat la notar in bucuresti anul trecut.In timpul casatoriei Am dat nastere unui baietel in anul 2009 in spania copilul nu are tata biologic a ... (vezi toată discuția)
Cetatanie romana executare executare Buna ziua! Am o intrebare cu privire la dreptul de cetatenie romania. Voi incerca sa fiu cat se poate de concis! Am o prietena romanca, care locuieste in ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copii nascuti in strainatate ce acte imi trebuie ca sa-l fac? nichitean nichitean buna. ma numesc luminita si am o fetita de 2 ani nascuta in spania.as vrea sa stiu ce acte imi trebuie pentre ai face certificat de nastere romanesc.eu sunt ... (vezi toată discuția)