avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic debutant - ce fac in instanta?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic debutant - ce fac in instanta?

Buna seara!
De curand m-am angajat ca si consilier juridic la o societate comerciala.
Peste cateva zile urmeaza sa reprezint societatea in fata instantei si va spun foarte sincer ca mi-e teama de mor, instanta parca ma intimideaza, nu am experienta in instanta, cunostintele teoretice sunt una, practica e alta.
Ma poate ajuta cineva cu sfaturi, indrumari, procedura in fata instantei, tinand cont de faptul ca pana acum nu am fost niciodata in fata instantei, procedura in fata instantei imi este total necunoscuta.
Va multumesc frumos anticipat!
Maine intru in instanta, intr-o cauza preluata de la un coleg.
Instanta ne-a solicitat sa depunem niste acte la termenul de maine.
Am pregatit 2 exemplare, unul ptr. instanta si unul ptr. reclamant.
Ambele exemplare le dau instantei si instanta ii inmaneaza un exemplar reclamantului sau unul il dau instantei si celallat reclamantului?
Odata cu actele solicitate, dau instantei si delegatia?
Va muultumesc!
Multumesc mult, "garbeaionicavioleta"!!!=D>
Buna seara.
se pregatesc 3 exemplare: unul pentru tine , unul pentru instanta si unul pentru partea adversa ( sau cate parti sunt ) . In cazul in care te duci la registratura pentru depunere dosar iei cele 2 exemplare , in unul din ele iti pui delegatia, timbrele si taxele judiciare , iar pe celalalt dosar eu scriu "pentru comunicare" . Ambele le lasi la registratura urmand ca instanta sa citeze partea adversa si totodata sa comunice exemplarul.
Daca procesul e deja pe rol inmanezi inscrisurile respective judecatorului (in doua exemplare sau cate parti sunt) si daca reclamantul e prezent i le va preda judecatorul in caz contrar ii vor comunicate de catre instanta .
Delegatia o inmanezi deasemenea judecatorului. E bine sa ai tot timpul o delegatie la tine la orice proceschiar daca ai depus la dosar cand l-ai inregistrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu primesc date despre situatia dosarului pasalegaviorela pasalegaviorela buna ziua . in calitate de reclamanta am depus cerere de chemare in judecata .Parata a depus cerere reconventionala si a fost pusa sa timbreze .peste 10 zile ... (vezi toată discuția)
Judecarea cauzei in lipsa partilor, intampinare trimisa prin fax dumibog dumibog 1) in cazul in care atit reclamantul dar si paratul solicita si judecarea in lipsa conform art. 242 alin 2, dar nici una din parti nu se prezinta la termen ... (vezi toată discuția)
Invocarea tardivitatii Filimon Aurel Filimon Aurel Buna ziua Am invocat , la termenul trecut, tardivitatea depunerii intampinarii intrucat nu a fost depusa cu 5 zile inaintea termenului de judecata. Instanta ... (vezi toată discuția)