avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata somaj pentru pensionar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata somaj pentru pensionar

Avand in vedere asa numita revoluie fiscala care... a schimbat total modul de calcul al salariilor va rog sa ma lamuriti... pentru un pensionar care lucreaza in unitate, societatea plateste si somajul in acei 2,25% si pentru acestia, exista undeva o prevedere in care se pot diminua acesti 2,25% cu o cota parte pentru somajul pensionarilor care evident nu or sa il mai incaseze in veci si pana anul trecut nici nu se retinea la pensionari?
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 15:14, 20 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate, nu mai exista exceptii in Codul fiscal pentru somaj , acea cota de 2.25% este contributie asiguratorie de munca care se aplica la fondul de salarii pentru toate persoanele angajate la baza bruta a fondului de salarii ,nu are legatura cu dumneavostra! angajatorul nu retine de la dumneavostra vreo contributie la fondul de somaj!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de plata a cam 2.25%pentru pensionari angajati cu carte de munca CARPENSIONARI CARPENSIONARI Confor noilor legi de salarizare societatea trebuie sa plateasca 2.25% Contributia asiguratorie pentru munca, calcalat la salariul brut. Societatea noastra ... (vezi toată discuția)
Contribuția asiguratorie de munca andregh andregh Buna ziua, Unui pensionar cu CIM cu timp parțial i se oprește 2,25% ? (vezi toată discuția)
Cas ovidiucostel ovidiucostel Sunt pensionar MAI cu pensie militara de serviciu si lucrez la o firma privata fiind angajat cu CIM pe durata nedeterminata si intrebarea mea este daca este ... (vezi toată discuția)