avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Firme obligate sa colecteze deseuri
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Firme obligate sa colecteze deseuri

Am cumparat de la firma Zara online cu livrare in magazin in Romania. Cei de la ambalare au pus fiecare produs in cate o cutie si m-am trezit cu ditamai teancul de cutii. Indivizii de la magazin au refuzat sa retina ei cutiile, pe motiv ca n-au unde sa le arunce/recicleze.
Nu sunt obligati sa aiba contract cu o firma de salubritate? Ii pot obliga cumva, daca mai fac vreo comanda, sa opreasca ei cutiile? Am facut plangere la Zara Spania, m-a sunat cineva si mi-a zis ca au discutat cu managerul si le-a zis ca nu avea ce sa faca cu ele.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:57, 21 Februarie 2018
Daca ati fi cumparat din marfa magazinului, ar fi fost altceva. Fiindca ati cumparat de la un tert (chiar daca se cheama la fel), cei de aici sunt obligati sa livreze marfa asa cum le-a venit. Explicati furnizorului daca doriti un mod particular de ambalare. Nu exista lege care sa-i oblige sa retina ambalajele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare ambalaje importator marfuri carmenbn carmenbn O SC importa consumabile sanitare.Ele vin ambalate in cutii de carton, care nu se distrug sau arunca, ci se folosesc mai departe pt.a le trimite clientilor (cu ... (vezi toată discuția)
Paleti lemn - ambalaj reutilizabil? ditri ditri Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs pentru a lamuri situatia sistemului de declarare a deseurilor de ambalaje conform legii 249/2015. Firma la care lucrez ... (vezi toată discuția)
Declaratia la fondul de mediu -ambalaje introduse pe piata bigi bigi Buna am o firma (comert en gros) care face importuri de bunuri, care vin ambalate pe paleti, in cutii de carton si folii de plastic. Pana la sfarsitul lui ... (vezi toată discuția)