avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit/taxe pe clădiri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit/taxe pe clădiri

Am o casa in Resita (CS) compusa din subsol care e amenajat ca apartament locuit,parterul e amenajat pt spatiu comercial(birouri sau alte activitati) si etaj amenajat tot pt birouri sau alte activitati comerciale dar din pacate nu sunt tot timpul inchiriate.As dori sa stiu cum si ce soluti ar fi sa nu platesc impozit mare vazind ca nu stiu daca o sa gasesc anul asta chiriasi si eu din cite am inteles trebuie sa depun cererea si sa fac evaluarea la clădire pina pe 30 martie .va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: Spat , utilizator 22:37, 22 Februarie 2018
Raportul de evaluare se face diferentiat : pt. suprafata cu destinatie nerezidentiala si pt. suprafata cu destinatie rezidentiala.
Daca nu depuneti raport de evaluare actualizat, veti plati un impozit de 5% aferent ultimei evaluari a cladirilor detinute.
O zi frumoasa!
Iar daca depun raport de evaluare actualizat platesc mai mult sau mai putin impozit???Problema mea este ca daca platesc mai mult impozit si nu o sa am chiriasi pe anul 2018 eu arunc niste bani...Se poate modifica raportul la sfirsit de an in caz ca nu am inchiriat nici un spatiu???
Raportul de evaluare intocmit pentru impozitare se depune anual la primarie numai in perioada 1 ianuarie-31 martie ; numai dupa realizarea unui raport de evaluare puteti afla care este valoarea impozitului.
Dupa depunerea raportului de evaluare, veti plati impozit conform prevederilor HCL-ului aprobat de catre Consiliul Local Resita, referitoare la impozitul pe cladirile cu destinatie nerezidentiala. Codul fiscal prevede aplicarea unei cote cuprinse între 0,2 - 1,3% asupra valorii din raportul de evaluare. Atentie! Aceasta cota poate fi majorata. Studiati HCL-ul prin care s-au stabilit impozitele si taxele locale pentru anul 2018 pentru municipiul Resita.
Va multumes ffff mult.....

Alte discuții în legătură

Declarare spatiu: rezidential sau nerezidential kalyana kalyana Buna seara Am urmatoarea situatie In anul 2015,am construit un spatiu pe persoana fizica,care ulterior a devenit in urma unui contract de comodat intre mine ... (vezi toată discuția)
Impozite locale 2016 flo72 flo72 Buna seara, In noul Cod Fiscal care va intra in vigoare la 1 ianuarie 2016 se precizeaza ca valoarea impozabila pentru cladirile nerezidentiale se ... (vezi toată discuția)
Inchiriere regim hotelier se considera uz rezidential sau nerezidential adibr adibr Buna ziua, avand in vedere impozitarea cladirilor functie de destinatie puteti sa-mi spuneti In cazul inchirierii unui apartament in regim hotelier, ... (vezi toată discuția)