avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Prescrieri debite fiscale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Prescrieri debite fiscale

Cum se calculeaza o prescriere de debit fiscal, de exemplu pentru un teren extravilan?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: calin_75 , utilizator 10:56, 22 Februarie 2018
Buna ziua,
Termenul de prescriere pentru datoriile fiscale este de 5 ani si incepe sa curga de la data de 01.01. a anului urmator celui in care trebuiau platite.
De asemenea, orice act de executare silita (somatie, poprire, sechestru) efectuat inlauntrul acestui termen prelungeste termenul de prescriptie cu inca 5 ani de la data comunicarii catre dumneavoastra a respectivului act de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata contributii cas ContSters156394 ContSters156394 Buna ziua. Ce se intampla in cazul neplatei debitelor catre CAS ale unei PFA? Mentionez ca debitele sunt formate si din penalitati de intarziere, iar pe siteul ... (vezi toată discuția)
Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)
Amenzile auto se prescriu sau nu ? hageogeo hageogeo Potrivit art 127 alin (1) din Codul de procedura fiscala, Republicat, cu modificarile sicompletarile ulterioare, dreptul de a cere executarea silita a ... (vezi toată discuția)