avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Art.196 alin 2,3 cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Art.196 alin 2,3 cod penal

In urma cu ceva timp am avut un accident auto (neacordare prioritate) in care eu am fost vinovat,soldat cu o victima.Victima a suferit o usoara leziune corporala (mana stanga usor luxata).Victima nu a depus plangere si nu a dorit despagubire.
Dosar sa inchis si am primit o ordonanta de la parchet in care la Referatul cu propunere de clasare,propunerea este:,,Clasarea cauzei privind accidentul rutier la data de....sub aspectul savarsiri infractiuni prevazute de art.196 alin.2 si 3 cod penal
Mai specific ca ,,nu a fost depusa plangerea penala in cauza in termenul de 3 luni prevazute de lege,, si ,,examinand actele de urmarire penala efectuate in dosar cu nr.x,se constata incidenta cazului de impiedicare a puneri in miscare a actiuni penale prev de art 16 alin 1 lit e c.p.p.,,
La ce as putea sa ma astept?posibil sa fac inchisoare si daca daca este cu supendare sau executare sau scap cu o amenda cum am citit in art 196
Cel mai recent răspuns: lotusr , utilizator 15:54, 22 Noiembrie 2022
Nu patiti nimic, s-a dispus clasarea, s-au terminat problemele dvs in dosarul penal.
Buna, ce sanctiuni se primesc in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit de la parchet ordonanta...dar nu stiu ce trebuie sa ... fsiarazvan fsiarazvan [i]Am primit de la parchet rezolutia unui dosar rezultat dintr-un accident cu victima. Am sters numele si alte identificatoare si le-am lasat pe ale mele . ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mi s a clasat dosarul, dar acum eu ce fac cu permisul, ... 6cristi7 6cristi7 BUNA ZIUA, MI S A CLASAT DOSARUL, DAR ACUM EU CE FAC CU PERMISUL, CUM IL IAU, nu e mentionat nicaieri, putin ajutor va rog REFERAT cu propunere de ... (vezi toată discuția)
Ordonanta, interpretare SPIREA SPIREA BUNA ZIUA PA DATA DE 27/01/2014 AM AVUT UN ACCIDENT EU SI CU ALT TAXIU AM DERAPAT AN TAXIU MEU SI AL COLEGULUI AVEM AMANDOI CLIENTI .NU STAU SA MA INTIND AZI ... (vezi toată discuția)