Buna seara. Ma numesc MLH din Cluj si am o intrebare. Sant sofer de camion si ma deplasam de la Cluj spre Baia=Mare. In localitatea Somcuta Mare un pieton beat [alcoolemie 1.6] traverseaza drumul si se izbeste de spatele remorcii ansamblului condus de mine, ulterior la 2 saptamani a decedat. Conform martorilor si masuratorilor facute la fata locului nu am fost de vina, ulterior s-a facut expertiza accidentului la un laborator criminalistic unde tot nu eram de vina. La dosar 2 frati ai decedatului au depus hartie de pretentii materiale, decedatul nefiind insurat nu avea sotie sau copii, numai pe cei doi frati.Accidentul a avut loc in octombrie 2015 [nu mi s-a suspendat permisul] iar in august 2016 mi se retine permisul, eliberandu-mi dovada inlocuitoare pe care trebuie sa-l prelungesc din 30 in 30 de zile. In ianuarie 2018 primesc acasa sentinta de clasare a dosarului, eu nefiind vinovat. In sentinta scrie ca cei doi frati sant obligati sa plateasca spitalului Baia Mare suma de 6645 pt spitalizarea fratelui decedat. Eu soferul de camion am dreptul sa-mi recuperez paguba materiala [banii de motorina] de la drumul cluj-Baia Mare ce-l faceam lunar pt prelungirea de dovada de la fratii victimei?? Va multumesc