avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident de circulatie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident de circulatie

Va expun in linii mari, urmatoarea speta:In iunie 2015, unchiul meu care statea in casa cu mama mea ( unde locuiesc si eu cu sotul si baiatul) a fost lovit de o masina( un tir cu remorca, l-a lovit cu partea din fata, l-a bagat sub masina, la tarat vreo 35 m si a ramas in urma remorcii , fara sa fi fost calcat cu vreo roata , soferul nici nu observase ca l-a lovit, a fost oprit de un alt sofer din trafic, care a vazut ce s-a intamplat) , si dupa 2 luni de spitalizare, ultimile 5 saptamani numai la terapie intensiva, a decedat. Mama mea s-a constituit parte civila in procesul penal, la dosar exista o expertiza din care rezulta ca unchiul meu nu se afla pe trecere de pietoni, ci dupa trecere, la 13.3 m, s-a judecat la fond, soferul a fost condamnat la 1 an cu suspendare, iar mamei mele, mai mare ca fratele ei ( el neavand mostenitori) i s-au dat 100000 lei daune morale si 6000 cheltuieli materiale , dovedite cu bonuri fiscale, facturi ,( inmormantarea si pomenile suportadu-le noi)Asiguratorul Alianz Tiriac, soferul si Parchetul au deschis apel, s-a judecat, judecatorul a mai cerut o expertiza, si s-a pronuntat, a desfiintat prima hotarare, a achitat soferul intrucat fapta nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege, si partilor civile, mama mea si Spitalul de urgenta ( care la instanta de fond avea de primit vreo 52000 lei) le-a respins cererile de despagubire ca nefondate. Hotararea este definitiva. Ma intereseaza daca mai este vreo cale de atac, totusi unchiul meu a murit in urma ranilor provocate de un accident de circulatie, avea 60 ani, mama mea avea atunci 70 ani, mi sre pare nedrept sa nu primeasca nici macar cheltuieli materiale, doua luni de spitalizare , cu operatie la picior, coaste fracturate, bazin fracturat, traheostomie facuta cu trei zile inainte de deces, a fost intubat toata perioada cat a stat la ATI. A fost o perioada foarte grea pentru noi toti, la doctori nu am putut cere chitante.Sunt foarte indignata de aceasta sentinta, sunt soferita de 32 de ani, mi se pare aiurea sa te gaseasca nevinovat cand lovesti un om , acesta nefiind pe trecerea de pietoni ( desi exista declaratia unui martor care a vazut cum s-a intamplat, si care a zis ca unchiul meu era pe trecerea de pietoni ) asa a reiesit din calculele expertului.Mai pot face ceva? Alianz Tiriac nu are de platit nimic desi exista o polita RCA , care il obliga la plata unor daune Mi se pare de noaptea mintii aceasta hotarare.
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
gabriela7691, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabriela7691 , utilizator 08:46, 16 Mai 2018
Îmi pare foarte rău prin ce ați trecut!
S-a făcut expertiză tehnică privind dinamica producerii accidentului?
Acolo se puteau stabili coordonate precum viteza șoferului, distanta minima fata de acesta de evitare a impactului, caracteristicile carosabilului, dacă accidentul putea fi evitat și în ce condiții, eventuale procente de culpă ale celor doi.
Recurs nu aveți, însă este discutabil pe căile extraordinare de atac.
De discutat cu hotărârile si actele în față!

-Vă rog apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, când doriți să publicați un răspuns. Mulțumesc-
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Da, s-a facut expertiza in faza de cercetare, s-a stabilit ,cumva, culpa comuna din calcule a reiesit ca unchiul nu era pe trecerea de pietoni, ci dupa trecere la 13,3 m. La apel, judecatorul a mai cerut o expertiza, la INEC, pe aceea nu am vazut-o, dar din ce mi-a zis avocatul, unchiul meu a fost gasit vinovat.Ca sofer de 32 ani, ma gandesc ca pot accidenta , mortal sau nu, orice pieton care nu traverseaza pe trecere, fara sa patesc nimic. Accidentul putea fi evitat .Soferul a virat dreapta , a luat curba larg, la semaforul din intersectie avea verde intermitent, ceilalti , pentru directia inainte, aveau rosu, si la un metru dupa ce faci virajul, este trecerea de pietoni, acolo era culoarea verde. Exista declaratia unui martor ocular si a unchiului meu, care, ambii au zis ca era pe trecere , pe culoarea verde. Acel martor a fost audiat la apel, dar cumva, a spus ca nu prea mai tine minte, dar isi sustine si declaratia care a dat-o la politie. Oricum, sofer fiind, trebuie sa conduci preventiv, pana la evitarea oricarui pericol.Multumesc pentru raspuns, o sa vad daca exista vreo cale extraordinara de atac...
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2018
gabriela7691, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident Voicu Alyna Voicu Alyna Buna ziua.Mama mea impreuna cu o alta persoana au fost implicate in 21 aprilie 2008 intr-un accident,ei fiind calcati de o masina pe trecerea de pietoni,pe ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac dupa ce am suferit un accident pe trecerea de pietoni ionesuliviudaniel ionesuliviudaniel Mama mea a suferit un accident pe trecerea de pietoni, mai exact a dat o masina peste ea de-si era culoarea verde, ce trebuie sa fac mai departe? A ... (vezi toată discuția)
Accident intersectie semaforizata CosminLiv CosminLiv Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident petrecut intr-o intersectie semaforizata. Am intrat in intersectie pe culoarea verde, cu intentia de a vira ... (vezi toată discuția)