avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie crestere copil 2018 pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie crestere copil 2018 pentru profesii liberale

Buna ziua!
Sotia mea care desfasoara o profesie liberala este insarcinata si va naste in luna octombrie.
Pentru ultimele 3 luni din anul 2017 lucrurile sunt clare si inchise, insa pentru cele 9 luni din 2018 inainte de nastere nu ne sunt clare calculele, motiv pentru care va rog sa imi confirmati sau sa ma corectati.

Luam in calcul pentru lunile ianuarie - septembrie 2018 un venit mediu de 6000 lei pe luna si cheltuieli in vederea desfasurarii activitatii de 1000 lei pe luna.
De aici rezulta:
- CAS - 25% din salariul minim de 1900 lei = 475 lei (platibili indiferent de valoarea incasarilor);
- CASS - 10% din salariul minim de 1900 lei = 190 lei (platibili indiferent de valoarea incasarilor);
- Impozit - 10% din diferenta dintre incasari si cheltuielile deductibile (6000-1000-475-190 = 4335 Lei) = 433.5 Lei

Ramane din calculul de mai sus un venit net de 3901 Lei.
Presupunand ca si pe lunile octombrie - decembrie 2017 a avut un venit net aproximativ la fel, putem calcula de aici indemnizatia de crestere copil ca fiind 85% din 3901 lei = 3316 Lei.

Este corect rationamentul? Trebuie sa mai luam in considerare si alte aspecte?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Pensie si sanatate 2018 marin05 marin05 Buna ziua, daca o PFA la norma de venit, a avut in 2017 norma de venit in valoare de 15 000 lei, in 2018 este obligata la plata pensiei si sanatatii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Impozit 2018 comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, incerc sa ma lamuresc cu noile modificari salariale, si cred ca am inteles o parte din aceste modificara iar o parte nu: - eu inteleg ca salariu ... (vezi toată discuția)
Salariul cenzor pensionar mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Spuneti-mi si mie va rog cum se calculeaza salariul unui cenzor pensionat la limita de varsta. Vrem sa i facem contract de munca la o suma neta ... (vezi toată discuția)