avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Deduceri microintreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Deduceri microintreprindere

Buna ziua , sunt sau nu deductibile cheltuielile cu salariile la microintreprindere in 2018 ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: eduard.b , utilizator 21:18, 3 Martie 2018
De ce sa nu fie?
Deoarece acest text l-am regasit pe avocatnet " Practic, apare imposibilitatea de a mai deduce anumite cheltuieli și investiții, un dezavantaj major la trecerea de la profit la micro. „Atât cheltuielile (inclusiv cheltuielile cu salariile, care de cele mai multe ori reprezintă costul cel mai semnificativ pentru o societate), cât și costurile cu investițiile în mijloace fixe amortizabile nu mai pot fi deduse la calculul bazei impozabile, cu excepția caselor de marcat”, atrage atenția Anamaria Tocaci.
Se referea la baza impozabila la calculul impozitului pe profit. Dar nu era vorba ca aceste cheltuieli nu ar fi deductibile la micro. Oricum microintreprinderea este impozitata la venituri.
Multumesc 1
Buna ziua ! SRLnou infintat fara angajati are obligatia depuneri dec 010?


manus a scris:

Buna ziua , sunt sau nu deductibile cheltuielile cu salariile la microintreprindere in 2018 ?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contul 105 completat: doresc o propunere corectă din punct de vedere fiscal, pentru determinarea bazei impozabile la calculul impozitului pe venit micro balintemese balintemese Intrebare Doresc o propunere corecta din punct de vedere fiscal, pentru determinarea bazei impozabile la calculul imp. Pe venit micro. Conform Legea nr. ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza impozitul pe venit si impozitul pe profit ? distribution distribution Buna ziua! Imi puteti explica cum se calculeaza impozitul pe venit, impozitul pe profit si dividendele? Sa luam un exemplu pentru a putea intelege mai ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon 100.000 euro venituri microintreprindere anca.miron anca.miron Buna ziua ! In trim.IV 2011 o microintreprindere a depasit plafonul de 100.000 euro prevazut de Codul fiscal pentru incadrarea la microintreprinderi. Cum se ... (vezi toată discuția)