avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acțiune in pretentii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acțiune in pretentii

Buna ziua!. Adresez o întrebare la care nu am primit nici un răspuns. Va rog mult sa ma ajutați cu un sfat. In 2014 am vândut un imobil si cumpărătorul nu s a încadrat in termen pentru vanzare si l am dat in judecată. Am câștigat la judecătorie dar am pierdut la tribunal. Acum am ajuns la executor pentru a i înapoia avansul. Întrebarea mea este dacă pot sa deschid acțiune in pretenții având in vedere ca s a folosit de imobil fără drept de folosință pe parcursul a un an si jumătate.Plus a luat masa forestieră si a vândut fără acordul meu. Aștept un răspuns. Mulțumesc anticipat!.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 15:53, 22 Februarie 2018
daca in promisiunea de v-c scria ca se transfera dreptul de propietate azi data autent. antecontractului, promitentul cumparator era deci propietar si putea dispune de fructele terenului.
Chiar daca in antecontract ar fi fost scris asa ceva, aceasta propozitie nu ar fi avut nici un efect juridic pentru ca este,pur si simplu aberant sa transmiti proprietatea prin antecontract. Care ar mai fi ratiunea de a incheia contractul ulterior, atunci? Dreptul de proprietate sau dezmembramintele lui se transmit numai prin acte translative de proprietate - in principiu contracte fiind toate. Pe baza contractelor dreptul de proprietate se intabuleaza in cartea funciara, astfel dobanditorul devine si proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vinzare cumparare nicolae242 nicolae242 se poate face un antecontract de vinzare cumparare in care proprietarul se obliga sa vinda dar sa si lase pe persoana care cumpara sa locuiasca pina se ... (vezi toată discuția)
Intabulare case ili47 ili47 Persoana fizica a construit 4 case,pana la receptia santierului a vandut doua case cu antecontract ,au luat in folosinta s-au mutat .Acum cand se face receptia ... (vezi toată discuția)
Evacuare pe calea ordonantei presedintiale? madalina15 madalina15 Buna seara! Am incheiat un antecontract cu privire la un imobil achitand pretul in momentul semnarii antecontractului. La data cand trebuia sa ne prezentam ... (vezi toată discuția)