avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Numele mamei declarat altul la inregistrarea copiilor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Numele mamei declarat altul la inregistrarea copiilor

Buna ziua,
Mama sotiei se confrunta cu o situatie complicata, si anume, mama ei (bunica) a decedat de curand si s-a descoperit ca nu exista niciun act care sa dovedeasca ca ea a fost mama copiilor ei (3 copiii) pentru ca cel cu care i-a facut a declarat la primarie ca numele mamei este Popescu iar de fapt pe ea o chema Georgescu. Nu erau casatoriti si nu au fost. Acum intrebarea este.. ce se poate face si cum se poate dovedi ca bunica a fost mama si ca numele trecut in certificatele copiilor este gresit adica a fost declarat fals, pentru ca pe ea o chema Georgescu si nu Popescu?

Au intampinat probleme si la ridicarea ultimei pensii, nu au vrut sa o dea din cauza asta si de asemenea cred ca or sa fie probleme si la succesiune.

Sper ca m-am facut inteles. Multumesc pentru atentie.

Bogdan
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
davbog1984, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 16:18, 22 Februarie 2018
Va puteti adresa instantei pentru a obtine rectificarea certificatelor de nastere.
Multumesc pentru raspuns.
Si instanta pe ce baza modifica certificatele de nastere?

Pe ce declara copiii?

Pentru ca teoretic in acest moment nu este nicio dovada ca ea a fost mama lor decat vecinii care stiu si coincidentele ca prenumele mamei este acelasi in certificate cu al ei si mai este trecuta varsta mamei in certificatul de nastere al copiilor de unde la fel se poate vedea ca, coincide adaugand varsta actuala a copiilor cu varsta ei.

Valeriu Chirita a scris:

Va puteti adresa instantei pentru a obtine rectificarea certificatelor de nastere.

Este adevarat, pentru a opera modificarile va trebui sa aduceti dovezi in sensul dorit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala prenume in certificat de casatorie widad widad BUNA ZIUA,IN CERTIFICAT NASTERE BUNICA MEA ERA SAVETA IAR IN CEL DE CASATORIE ELISABETA IN CERTIFICATELE DE NASTERE A CELOR 6 COPII AI BUNICII MELE PRINTRE ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere cu numele de familie gresit kriss64 kriss64 Bunica mea, Andrei (Iova -prenumele tatalui) Tana,s-a casatorit cu Constantin (Eftimie- prenumele tatalui) Gheorghe. In urma casatoriei au rezultat doi copii, ... (vezi toată discuția)
Schimbarea prenumelui mamei decedate de catre fiu miodana miodana Buna ziua, Vreau sa intreb cum se procedeaza in cazul in care prenumele mamei este gresit trecut in certificatul de nastere al fiului.Concret este vorba ... (vezi toată discuția)