avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce pot face sa grabesc redactarea unei incheieri finale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce pot face sa grabesc redactarea unei incheieri finale

Am obtinut intoarcerea executarii silite pentru o suma de bani.
Desi ultima sedinta a fost pe 28.12.2017, nici pana acum nu incheierea acestei sedinte nu a fost redactata. Daca mai punem la socoteala si faptul ca intregul proces a durat 2 ani este posibil sa primesc banii cand nu vor mai valora nimic. Cum pot grabii redactarea si transmiterea acestei hotarari? Am inteles ca termenul legal este de 30 de zile !
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:52, 22 Februarie 2018
Intr-adevar, conf.art.426(5)NCPC,"Hotararea se va redacta si se va semna in cel mult 3o zile de la pronuntare."Acest termen este un termen de recomandare,nerespectarea lui nu atrage nicio raspundere ptr.judecator.Formulati cerere la presedintele instantei si CSM Inspectia judiciara ptr.urgentarea redactarii hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen redactare decizie irevocabila iccj geo-vem geo-vem Buna ziua,va rog cam in cat timp se redacteaza deciziile ICCJ irevocabile,din practica?respectiv se comunica acestea?ori cum pot intra in posesie?am pierdut la ... (vezi toată discuția)
Astept motivarea unei sentinte de mai bine de 6 luni.ce pot sa fac sa o urgentez?! cosmin2005 cosmin2005 Astept din 15 martie motivarea sentintei pentru a face in termenul stabilit de 15 zile apel,iar motivarea nu mai vine. Ce pot sa fac?cum pot sa constrang ... (vezi toată discuția)