Anagiorgiana a scris:
... unul dintre frați nu vrea să dea această declarație... Ca nu vrea așa îl duce capul.
E treaba lui. Eu v-am dat un sfat pentru dvs. Dacă vreți - îl urmați, dacă nu vreți - e treaba dvs.
Aveți însă grijă să nu-l ducă cumva capul mai mult decât reușiți dvs. să presupuneți că l-ar putea duce.
(Moștenitorii au, de regulă, interese contrare într-o cauză succesorală. Prin urmare, sfaturile unui avocat nu sunt identice în raport cu oricine întreabă. Ele depind de cine și ce interes urmărește).
Si alta întrebare dacă se poate.Am vrea să împărțim moștenirea oarecum.....adică fratelui mic să i rămână casa iar noi ceilalți trei frați să luăm locul din curte.Se poate face acest lucru la notar..Sa nu mergem în instanță.
Păi, ați început prin a spune în primul mesaj că unul (din patru frați) „
nu se va prezenta la notar la data respectivă”, apoi că unul dintre frați (același sau altul) nu vrea să dea nici măcar o declarație. iar în final îmi ziceți că toți patru ați vrea să împărțiți ... la notar („
fratelui mic să ... iar noi ceilalți trei să ...”).
Nu prea pare că știti ce vrea fiecare. Pare că încercați să ghiciți cam ce ar vrea fiecare.
Eu aș zice să mergeți la notar în ziua programată. Dacă stați acasă crezând că puteți ghici ce este în mintea altora s-ar putea să nimeriți pe alături față de realitate.