avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Inregistrare factura cu date eronate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Inregistrare factura cu date eronate

O colega ne-a adus la contabilitate o factura si am constatat ca pe aceasta factura, atunci cand s-a completat, beneficiarul a dat datele gresite (CUI, nr. reg. com,, denumire firma). Cum inregistram aceasta factura?
Ultima modificare: Vineri, 23 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: cerveza123 , utilizator 18:07, 26 Februarie 2018
Atunci cand factura a ajuns deja la client, se emite o factura storno cu datele gresite, si se reemite factura cu datele bune. Ambele facturi se trimit la client.
Corect cum ati spus dvs. Clientul respectiv a dat toate datele fictive (den. Firma, cui, nr. reg. com). Cum procedam in acest caz. Nici nu se poate anula deoarece fila alba e la clientul binevoitor.

Béla Varga a scris:

Atunci cand factura a ajuns deja la client, se emite o factura storno cu datele gresite, si se reemite factura cu datele bune. Ambele facturi se trimit la client.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furnizorul face storno , dar "uita" sa anunte clientul discover discover Buna ziua , va rog mult dați-mi un sfat . ASA ceva nu am patit niciodată , si pana întreb contabilul vreau sa vad ce se poate face . Am un furnizor cu ... (vezi toată discuția)
Factura gresita Monika_80 Monika_80 Buna ziua, Ce se poate face in cazul in care am primit o factura de la furnizor gresita? Sa va dau exemplu: noi am facut nir pt factura de marfa in valoare ... (vezi toată discuția)
Facturi si chitante - lipsa serie plummy plummy Buna ziua. Ce se paote intampla si care sunt sanctiunile daca pe o parte din facturile si chitantele emise s-a omis trecerea seriei, scriindu-se numai ... (vezi toată discuția)