avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt căsătorită în Germania, cu regim matrimonial ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt căsătorită în Germania, cu regim matrimonial separație de bunuri. Îmi pot vinde terenurile din România?

Buna ziua,
sunt casatorita in Germania cu un cetatean german. Avem bunuri separate.
Am cumparat terenuri in Romania unde eu am cota de 1/1 .
Pot sa le vand fara acordul lui? sau are si el drepturi la ele?
in caz de divort se impart?
se aplica legea germana sau romana?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 19:34, 2 Martie 2018
Nu am cumparat eu personal terenurile, ci mama mea ,cu procura de la mine.
Notarul nu a intrebat-o ce regim de bunuri avem.
De aceea pe unele terenuri sunt cu cota de 1/1 si pe altele cu 1/2 (excluzand casele si terenurile ce apartin caselor).
Dupa legea germana partajul se face in timpul divortului si nu dupa. Ce se intempla in acest caz cu terenurile mele (cota 1/1)?
Si daca am cota de 1/1 (adica sunt trecuta singura in cartea funciara) tot am nevoie de documentul cu separatia de bunuri? Sau pot vinde terenul si fara el? O parte din terenuri, cu cota de 1/1, le-am cumparat de la bunicii si de la unchii mei, deci el n-ar avea nici un drept la ele.... Ce posibilitati as avea ca sa nu le pierd ?
Va multumesc mult pentru ajutorul oferit si va doresc un weekend placut!
Cand divortul se face pe cale judiciara, deci nu prin consens, actiunea se introduce la domiciliul paratului. In cazul de fata este evident ca sotul nu are domiciliu in Romania, deci nu vad posibilitatea de a se folosi cauza restrictiva. Trebuie vazut ce anume prevedea legea germana in materie. Este greu de crezut ca un judecator german va judeca dupa legea romana..??!!..Regulamentul UE specifica clar ca prevaleaza legile nationale. in ce priveste divortul la notar daca exista consens , ori nu este deci iese din discutie. Chiar daca s-ar admite introducerea actiunii la Judecatoria sector 5 (ma indoiesc ) citarea cu strainatatea ar dura si s-ar ajunge la termene lungi, deci separarea de un an devine avantajoasa. In privinta repatrierii odata introdusa actiunea de divort nu va impiedica nimeni sa o faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil în românia domina.julia domina.julia Sunt casatorita cu italian in regim de separare de bunuri. Nu avem copii impreuna. Dintr.o casatorie anterioara am doi copii, iar sotul meu are o ... (vezi toată discuția)
Pierderea proprietatii in cazul divortului mircea60n mircea60n Doresc sa ma casatoresc si apoi sa cumpar, din resurse personale, o casa ai carei proprietari sa fim amandoi . Exista posibilitatea ca in cazul in care sotia ... (vezi toată discuția)