Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocația minorului cu grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocația minorului cu grad de handicap

Vă rog să îmi spuneți dacă copilul încadrat în grad de handicap accentuat benegociază de alocatie dubla de la stat pana la împlinirea vârstei de 2 ani,dosarul a fost depus acum 5 luni la Primărie ptr dublarea alocației și după aceăsta perioada răspunsul a fost ca doar după vârsta de 2 ani o sa se dueleze alocația. Este corect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 23 Februarie 2018
Legea 61/1993
(1) Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se stabileşte în raport cu indicatorul social de referinţă, denumit în continuare ISR, după cum urmează:
a) 0,4 ISR pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani (sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap);

b) 0,168 ISR pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin. (3);

c) 0,4 ISR pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap, conform prevederilor art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

In speta, copiii cu handicap, inclusiv cei cu handicap de tip HIV/SIDA, au dreptul la o alocație lunară în cuantum de 200 lei până la vârsta de 18 ani,.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocația copilului Ce alocatie ia un copil cu unul din parinti cu handicap de gradul 1 (vezi toată discuția)
Alocație elev peste 18 ani ChirilescuAurora ChirilescuAurora Am un tanăr în plasament încadrat în grad de handicap accentuat iar pană la 18 ani a primit alocație dublă,apoi simplă motivand cei de la asistență ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil cu handicap delena83 delena83 Pana la ce varsta a copilului se primeste alocatia de 200 lei si pana la ce varsta a copilului se primeste indemnizatia de catre mama daca copilul are ... (vezi toată discuția)