avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutore bolnav Alzheimer
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutore bolnav Alzheimer

As dori sa stiu cum este reprezentat cel pus sub interdictie la proces daca este imobilizat si nu are discernamant fiind bolnav Alzheimer in stare grava. Mai precis am parcurs etapele "ancheta sociala" si "expertiza psihiatrica la domiciliu". Banuiesc ca urmeaza citarea partilor. In cererea pe care am depus.o la judecatorie am solicitat punerea sub interdictie a mamei mele si numirea mea ca si curator pana la finalizarea procesului si tutore la finalizarea cauzei. Care este urmatoarea etapa si cum va fi reprezentata mama mea in calitate de parata.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:13, 24 Februarie 2018
Curatorul este o persoana distincta de cea a tutorelui. Dvs vei ramane definitiv tutore, dar pe parcursul judecarii cauzei este necesara numirea unui curator. Indicati instantei o astfel de persoana care sa indeplineasca conditiile legale si care sa fie citata spre a reprezenta bolnavul in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura punerii sub interdictie - etape bibliopod bibliopod As dori sa stiu cum este reprezentat cel pus sub interdictie la proces daca este imobilizat si nu are discernamant fiind bolnav Alzheimer in stare grava. Mai ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre curator si reprezentant legal al unui adult cu handicap grav? animarsrl animarsrl Buna ziua, va rog sa mi spuneti si mie daca reprezentantul legal al unui adult cu handicap grav este tot una cu notiunea de curator al adultului cu handicap ... (vezi toată discuția)
Numire tutore fimir fimir In ce consta actiunea de punere sub interdictie pentru o persoana lipsita de discernamant(bolnav psihic) si implicit dobandirea statutului de tutore ... (vezi toată discuția)