"La dvs. nu se pune problema de impozit ca nu are la ce sa va calculeze" - Ba da, platesc si impozit 22 lei. "Fluturasul" meu arata cam asa: brut=342, sanatate 10%=34, pensie 25%=86, venit net=222, impozit 10%=22, rest de plata=200, CAM 2.25%=8. Dupa cum vedeti platesc la stat ca si la un salariu. Vad ca a mai aparut un bir: CAM, "Contribuția asiguratorie pentru muncă" a devenit anul acesta singura contribuție socială datorată exclusiv de angajatori, însă aceasta înglobează patru dintre fostele contribuții sociale. Mai precis, este vorba de
contribuția la șomaj, contribuția pentru concedii medicale, contribuția pentru riscuri profesionale și contribuția pentru creanțe salariale." "În altă ordine de idei, trebuie precizat că această contribuție este unica datorată de angajatori
numai pentru salariații care lucrează în condiții normale."
Daca se vorbeste de
angajator si salariații care lucrează în condiții normale, de ce trebuie sa plateasca o asociatie de proprietari asa ceva unui presedinte, ca doar acesta nu este angajatul asociatiei, nu are salariu cf definitiei din lege, deci nu beneficiaza de ajutor de somaj in caz de "concediere", de concediu medical, de despagubiri in caz de accident de munca!! In lege se face referire la "angajator", dar asociatia nu este angajatorul presedintelui, ci, cel mult, al femeii de serviciu, al administratorului, etc.
"Faza cu salariile si asimilate salariilor", din pacate, este asa cum am concluzionat: la luat bani se considera venit asimilat salariului, la acordat facilitate nu mai este considerat asa. O sa scriu Avocatului poporului, poate sesizeaza magaria !!!! Avand in vedere cine este acesta (un slugoi PSD), nu ma astept sa-mi dea dreptate, dar nu ma costa nimic sa incerc. Nu stiu cum isi justifica acesta munca si salariul, ca nu am auzit niciodata nimic despre vreo masura luata ca urmare a sesizarii avocatului poporului. Bine ca s-au marit pensiile speciale, ca amaratii de ei erau muritori de foame :)
Editat: 2.16 din regulament:
www.avocatnet.ro/forum/main/...