avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... furt din autovehicol
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

furt din autovehicol

buna dimineata!
ieri am avut o dauna!
autoturismul personal a fost "violat" de unde s-a furat un CD şi un detector radar.
am trecut pe la politie unde si-au facut datoria
am ajuns la ASIBAN unde am polita CASCO
surpriza: refuza sa plateasca CD pe motiv ca are fata detasabila si trebuia sa o iau in buzunar cand am lasat masina in parcare, iar detectorul nu a fost trecup pe un formular special, pt ca a fost achizitionat dupa incheierea politei.
va rog sa ma ajutati daca au baza legala!
multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 10:31, 22 Octombrie 2009
Mie mi-se pare ca baza legala este insasi contractul de asigurare incheiat. Din moment ce nu cunosc continutul contractului, presupun ca:

1. in cazul CD-ului (CD player-ului) asigurarea presupune, ca ati procedat neglijent, cand nu ati detasat fata;
2. in cazul detectorului de radar este o problema mai delicata. Daca contractul afirma, ca obiectele din masina trebuie trecut in formularul respectiv pentru ca asigurarea sa fie incidenta in cazul unui furt, atunci nu se prea poate face nimic.
revin cu .... am semnat o singura fila CASCO unde scrie FULL, fara a scrie de neglijenta. doar franciza ca este 0.
multumesc
Probabil ca societatea de asigurare are niste termeni si conditii generale pentru toate asigurarile, ce fac parte din contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Franciza casco adriansera adriansera Buna ziua, zilele trecute am avut un accident cu masina personala in sensul ca un participant la trafic cu un moped nu s-a asigurat la schimbarea directiei de ... (vezi toată discuția)
Dauna totala autoturism AMGanea AMGanea Cum se calculeaza valoarea de despagubire in cazul daunei totale in urma unui accident auto. Mentionez ca auto are anul de fabricatie 2006 si aprox. 35.000 ... (vezi toată discuția)
Despagubire Ionut_Gabriel Ionut_Gabriel Buna seara! Masina Y a intrat in spatele masinii X astfel incat i-a provocat dauna totala. Societatea de asigurari a masinii Y va despagubi soferul masinii ... (vezi toată discuția)