avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reconstituire act mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reconstituire act mostenire

Buna ziua,
Bunica mea este mostenitoarea unei cote-parti dintr-o casa plus teren. Cealalta cota-parte apartine surorii acesteia, ce este proprietara in baza unui contract de vanzare-cumparare intre ea si mama lor. Aceasta matusa a renuntat la mostenirea dupa mama. Relatia dintre bunica si sora nu este buna.
Problema este urmatoarea: Bunica a imprumutat certificatul de mostenitor surorii pe vremea cand erau in relatii normale, dar aceasta l-a pierdut.
Fiind emis in vremea comunistilor, p copie ar fi trebuit sa se gaseasca la arhiva Camerei Notarilor, numai ca acestia l-au transmis catre instanta pentru o actiune deschisa de sora bunicii iar instanta nu l-a mai inapoiat. In arhiva instantei nu se gaseste nici macat dosarul.
Intrebarea mea este: Poate fi deschisa o actiune in instanta prin care sa se pronunte o hotarare care sa tina loc de acel certificat? Ar trebui chemata si sora bunicii, dat fiind ca este co-proprietara? Care ar fi procedura de dovada a calitatii de mostenitor?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: alexstacescu , utilizator 22:15, 24 Februarie 2018
Buna seara,
Solicitati o copie la Camera Notarilor Publici sau la Arhivele Judetene.
Acolo exista actul ramas la notariatul unde a fost incheiat si vi se poate emite o copie legalizata.
Buna seara.,
Dupa cum spuneam, am incercat aceste demersuri, insa la Camera Notarilor actul nu mai exista. Copia lor fost trimisa catre instanta la cererea acesteia. Instanta nu a mai inapoiat actul catre Camera, iar dosarul nu mai exista. Probabil a fost distrus dupa trecerea a aprox. 30 de ani. La arhivele judetene nu exista nicio copie.
Singura copie "in viata" este in posesia bunicii, dar este partial inteligibila si nu este autentificata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de renuntare la succesiune narcisa07 narcisa07 Buna ziua la toata lumea! Si va rog sa ma iertati ca va tormentez cu atatea intrebari, dar nu stiu ce se intampla in viata mea ca ma napadesc necazurile din ... (vezi toată discuția)
3 succesiuni , un mostenitor adinarusu adinarusu buna ziua! Mama mea este unica mostenitoare a bunicii si parintilor acesteia (strabunicii). Intai a murit strabunicul, apoi bunica, si acum si ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate, succesiune Olguta_Serbanescu Olguta_Serbanescu Bunicul meu a avut doua fiice din prima casatorie, bunica mea decedand cand ele erau foarte mici. S-a recasatorit cu o femeie care avea o fata dintr-o ... (vezi toată discuția)