avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Relație pasageră, urmată de o posibilă sarcină ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Relație pasageră, urmată de o posibilă sarcină nedorită de partener și de hărțuire. Cum poate evita tatăl să-și exercite drepturile și obligațiile de părinte?

Salut,

Am decis sa am o relatie cu o colega de munca, imediat dupa divortul meu. I-am zis ca incercam si vedem ce iese. Eu eram depresiv, mersesem la psihiatru sa iau antidepresive si somnifere si, in acelasi timp, si la psiholog. M-am culcat cu ea de doua ori. Din cauza depresiei si a pastilelor, nu puteam sa am erectie suficienta. Ea m-a asigurat ca nu e in perioada fertila si ca e ok sa facem sex fara preservativ avand in vedere ca nu aveam pe ce sa il pun. Dupa ce m-am culcat a doua oara cu ea, m-am despartit de ea, mi-am dat seama ca nu o iubesc. Am blocat-o pe whatsapp/ telefon/ etc si asta a fost.

Saptamana trecuta, mi-a contactat unul din prietenii super buni sa ii zica pe facebook ca sunt sanse uriase sa fie insarcinata cu mine si ca eu nu vreau sa recunosc copilul. Cu mine refuza sa vorbeasca.

Traiesc o perioada de cosmar, nu stiu daca e sau nu insarcinata, nu pot afla deoarece refuza sa comunice cu mine, iar daca chiar este, nu vreau sa am un copil pe care doar ea il vrea si cu o femeie care m-a pacalit si e complet nebuna si obsedata.

Daca copilul este real, dar inca nenascut si inca in perioada in care se poate face avort, pot face ceva sa nu il recunosc chiar daca ma va da in judecata mai tarziu pentru paternitate? ( ca sa nu fiu obligat sa ii platesc banii pentru santajul numit copil )

De asemenea, mi-a agasat prietenii cu intrebari legate de mine, fratele ei ma acuza pe whastsapp, o pot da in judecata de hartuire si santaj?

Traiesc o drama, nu vreau sa se aleaga praful de mine din cauza unui context nefericit si a unei pacaleli.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Februarie 2018
ContSters461809, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:44, 28 Februarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Putin probabil sa obtineti un procent mai mic, conteaza si suma ce ar reprezenta acest procent, .
De negociat, da, se negociaza cu mama.
Se ia in calcul si venitul mamei, sigur ca ambii parinti sunt obligati la intretinerea copilului. Nevoia se apreciaza asa..in mare, nu aduna cat costa pampersii, mancarea etc.
Eu nu cred ca lucrurile stau chiar asa, adevarul poate fi undeva la mijloc...Chiar si asa va trebui sa inveti ceva din aceasta lectie pe care viata ti-o ofera...
În 2004 am trecut printr-o situație identică cu a dvs., cu mici diferențe. Dacă vă interesează ce a urmat, contactați-mă
Problema este ca dmv ati fost un usuratic.
Nu stiu ce varsta aveti nici nu imi pasa dar din moment ce ati crezut ce a zis doamna/ domnisoara sunteti un usuratic.
Nu sunt convinsa ca femeia a vrut sa ramana gravida neaparat.
Iar cat despre avort mi se pare normal sa nu faca.
Iar dmv daca v-ati aventurat 2 3 nopti sa fiti in stare sa dati si pensie alimentara.
Ca va doriti copilul ca nu daca se va adeveri a fi a dmv sa suportati consecintele.
Cine a fost ușuratic, e de discutat. Dumnealui este sub tratament psihiatric

Alte discuții în legătură

Cine decide dacã face avort ? m1ha1g m1ha1g Mama vrea să păstreze copilul, tatăl însă nu vrea. Sau invers. Cine e cel care decide ? Ce se întâmplă mai târziu ? Se plătește pensie ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc pensie alimentara? Razvan19900905 Razvan19900905 Buna ziua, sunt in urmatoarea situație: am facut sex neprotejat cu o femeie, acesta femeie are mai multi parteneri de sex. Femeia a ramas gravida, si acum ... (vezi toată discuția)