avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... În fișa medicală a copilului meu apar diverse boli ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

În fișa medicală a copilului meu apar diverse boli de care nu a suferit și tratamente de care nu a beneficiat. Ce pot face pentru a soluționa problema și în ce fel mă poate afecta acest lucru?

Buna ziua.Am o fetita in varsta de 11luni. De cand s-a nascut am inscris-o la medicul meu de familie. Saptamana trecuta am dorit sa schimb medicul, am fost la dumneai, am solicitat fisa medicala a copilului si surpriza. Copilul meu nu a fost bolnav niciodata, nu am fost la consultatii la medic pt nici o afectiune in schimb in fisa ei apareau diverse boli cu diverse simptome explicate si tratamente pt acestea. Fisa medicala e mincinoasa si neconforma cu realitatea. Ce pot face pt a solutiona problema si in ce fel ma poate afecta acest lucru? Oare de ce s-a recurs la asemenea fapte? Se pot scoate medicamente gratuite in numele copilului meu fara stirea mea?
Ultima modificare: Luni, 26 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Gianina Cosmina , utilizator 16:20, 7 Martie 2018
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă în fișa medicală a copilului Dvs. apar anumite boli de care afirmați că acesta nu a suferit niciodată, este clar că maladiile au fost menționate în scopul de a se prescrie medicamente pentru acestea și implicit pentru un alt copil.

În mod normal, nu se poate face așa ceva, este un fals în acte dar, probabil medicul de familie a mai făcut așa ceva și în alte situații ori a mers pe ideea că dacă copilul Dvs. nu a avut nevoie de medicamente, nu veți afla niciodată ce s-a petrecut în realitate.

Sfatul meu este să luați fișa medicală, să schimbați medicul de familie, iar pe medicul actual să-l întrebați într-o primă fază, de unde au apărut acele maladii și unde au ajuns medicamentele respective.

În funcție de răsapunsul pe care îl veți primi, atunci puteți să vă hotărâți ce doriți să faceți în continuare.

Din păcate, chiar după introducerea cardurilor de sănătate, această practică am mai întâlnit-o și în alte situații dar, în general, pacienții doresc să-și rezolve strict problema lor, nefiind interesați de o eventuală răspundere a medicului de familie.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ar strica daca ati sesiza Casa de asigurari de sanatate din judetul dvs. in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Diagnostice fictive in fisa au fost cel mai probabil introduse pt a deconta consultatiile; cativa banuti in plus. Nu va poate afecta.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Medicamente gratuite pentru copil cu handicap lavi_cornelia lavi_cornelia Fiul meu minor are certificat de handicap Accentuat. Conform legii 448/2006 ar trebui sa beneficieze de ”accesl gratuit la asistenta medicala, medicamente ... (vezi toată discuția)
Cadrul legislativ care reglementeaza eliberarea de catre farmacii a medicamentelor in baza retetelor compensate stelarman stelarman Imi puteti indica va rog cadrul legislativ care reglementeaza eliberarea de catre farmacii a medicamentelor in baza retetelor compensate? Am urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Clexane ralucadenisatoma ralucadenisatoma Bună seara, Sunt însărcinată în 5 luni și fac injecțiile clexane. Luna aceasta când am fost la hematologie la spital, d-na doctor mi-a spus ca de ... (vezi toată discuția)