Am incheiat o polita RCA la Euroins, la un broker care avea contract cu aceasta firma de asigurare. Am facut accident, am facut copie dupa polita rca si i-am dat-o persoanei pe care am lovit-o. Cand s-a dus la Euroins a avut surpriza (ca si mine, de altfel), sa i se spuna ca acel broker nu a virat la Euroins banii de pe polita, si drept urmare nu i se poate deschide dosar de dauna celui lovit. Am discutat cu broker-ul care sustine ca au fost niste neintelegeri intre ei si Euroins, dar ca acesta este obligat prin lege sa deschida dosar de dauna, cu regres spre firma broker. Care ar fi urmarea legala, si eu, ca asigurat cum trebuie sa procedez? Eu nu ma consider vinovat, nu aveam de unde sa stiu cand am incheiat polita ca acel broker nu va depune banii la Euroins.
Buna ziua !
Inteleg ca dvs. aveti polita RCA incheiata legal cu Euroins. In acest caz, culpa nu va apartine, iar din punct de vedere procesual aveti cea mai comoda situatie. Nu actionati in niciun fel. Daca cel pagubit nu intelege ca sunteti nevinovat in acest sens, are posibilitatea sa va actioneze in judecata, situatie in care, dvs. prezentati polita RCA incheiata si solicitati in intampinare citarea broker- ului in instanta.
Cu stima !
Asiguratorul este obligat sa acorde despagubirea,nu poate invoca faptul ca nu a incasat banii.
Mai departe,sunt probleme pe care le rezolva cu acel broker.
Accident auto
catalintarcea
Buna ziua.
Acum 7 luni am facut un accident rutier in care am fost vinovat si am pledat ca atare la biroul de asigurari, cand am facut hartia de constatare ... (vezi toată discuția)