avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatii sportive
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatii sportive

Buna ziua,
Îmi pot fi eliberate documentele constitutive ale unei asociații sportive la cerere? Cum pot intra in posesia acestora? Pentru societatile comerciale faceam cerere la Registrul comerțului....în cazul Asociațiilor sportive cum procedez?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 12:27, 5 Martie 2018
Nu mentionati ce calitate aveti,daca sunteti tert fata de asociatia respectiva puteti solicita la minist justitiei un extras din registrul persoanelor juridice cu informatii .Daca sunteti membru fondator puteti solicita copii legalizate din dosarul de la judecatorie de pe hotarare sau copii cf cu originalul de pe actele constitutive.
Va multumesc! Sunt tert. Am fost la Judecatorie la persoana care se ocupa de asociatii, insa nu a stiut cum sa ma ajute, ba mai rau, se bloca cand ii puneam intrebari... de aceea am cerut aici ajutor, ca nu stiu cum sa procedez...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand nu este clar daca va referiti la "asociatie sportiva" in sensul Legii sportului (Legea 69 / 2000) care e o structura fara personalitate juridica si deci neinregistrata la Judecatorie ci doar la Directia Judeteana pentru Sport si Tineret si la MTS si probabil la organul fiscal, sau va referiti la o asociatie cu activitate in domeniul sportiv, cu personalitate juridica, infiintata in baza OG 26 / 2000. Daca e vorba de aceasta a doua varianta: Practica difera de la o judecatorie la alta. Legea spune ca datele din Registrul Asociatilor si FUndatiior (RAF) tinut de Judecatorii si Registrul Federatiilor (RF) tinut de Tribunale ( si implicit din Registrul National ONG,- acronim oficial RNPJFSP - tinut de Ministerul Justitiei, care este insa numai o centralizare a datelor din RAF si RF) este public inclusiv documentele care au stat la baza inregistrarilor. Unele judecatorii au interpretat larg acest text si au eliberat oricui a cerut atat extras din RAF cat si copii certificate din actele de la dosarul acelei asociatii, cerand tarifele uzuale modice pentru copii simple sau certificate de acte de la dosare, alte judecatorii au refuzat inclusiv pe fondatori / membri pe motiv si chiar conducerea acelui ONG pe motiv ca exista procedura speciala de acces la RAF si datele de la dosar, indicandu-le sa ceara prin Ministerul Justitiei (unde costa mai mult si dureaza mai mult), alte Judecatorii au ales o interpretare intermediara, in sensul ca tertilor le-a indicat sa se adreseze la MJ dar asociatiei in cauza prin reprezentantii ei legali sau conventionali, si uneori si membrilor sau fostilor membri, le-a furnizat direct de la dosar copii certificate ale actelor ex. de statut, act constitutiv, inchieieri, dovezi de sediu si de patrimoniu, pv / extrase PV de Adunare Generala etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine este membru intr-o fundatie umanitara? Tribune Tribune Sint strain si vreau sa aflu cine face parte din consiliul de conducere unui ONG roman in acest moment. Exista o baza de date care poate fi accesata online? ... (vezi toată discuția)
Ong neinregistrat registrul fundatiilor si asociatiilor luticus luticus O asociatie avand ca obiect cresterea animalor s-a infiintat si a fost aprobata prin sentinta judecatoreasca dar nu a fost inscrisa/inregistrata in Registrul ... (vezi toată discuția)
Certificat constatator pentru ong? grunwald grunwald Banca unde am deschis contul Asociatiei Non Profit, mi-a solicitat, in al 13-lea ceas contul fiind deja operational, un document numit \'certificat constatator ... (vezi toată discuția)