avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dprcv
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dprcv

Cate clase iti trebuie pentru obținerea permisului
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:34, 2 Martie 2018
Nici macar cate are trenul!

In dosarul care se depune pentru obtinerea permisului nu se cere diploma de absolvire a scolii primare, gimnaziale sau liceale. Chiar si cu gradinita absolvita se poate obtine permisul.

Singurele conditii sunt:

Articolul 20-OUG 195/2002
(4) Varsta minima pentru obtinerea permisului de conducere este de:
a) 16 ani impliniti, pentru categoriile de vehicule AM, A1 si B1;
b) 18 ani impliniti, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE, C1, C1E si Tr;
c) 20 de ani impliniti, daca persoana are o experienta de cel putin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 de ani impliniti, pentru motocicletele din categoria A;
d) 21 de ani pentru categoriile de vehicule C, CE, D1 si D1E, precum si pentru triciclurile cu motor din categoria A;
e) 24 de ani pentru categoriile de vehicule D, DE, Tb si Tv.

Articolul 21
(1) Conducatorii de autovehicule, de tractoare agricole sau forestiere ori de tramvaie trebuie sa aiba cunostintele si indemanarea necesare conducerii si sa fie apti din punct de vedere medical si psihologic.

Articolul 33-HG1391/2006
Persoana care solicită examinarea în vederea obţinerii permisului de conducere, denumită în continuare candidat, trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
a) să aibă vârsta minimă prevăzută de art. 20 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
b) să fie aptă din punct de vedere medical pentru conducerea autovehiculelor din categoria pentru care solicită examinarea;
c) să nu se găsească sub incidenţa prevederilor art. 24 alin. (6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia situaţiilor când face dovada că îndeplineşte condiţiile prevăzute de art. 116 din acelaşi act normativ;
-----------
Articolul 24-OUG195/202
(6) Nu are dreptul sa se prezinte la examen pentru obtinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnata, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice sau pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie, cu exceptia cazurilor cand a intervenit una dintre situatiile prevazute la art. 116 alin. (1) .

Puteti sa prezentati la examen si cu certificatul de botez, nu trebuie sa urmatii cursurile unei gradinite sau scoli.
Asa este legea in prezent, nu trebuie multa scoala, trebuie doar ca cel care doreste sa obtina permis sa inteleaga pictogramele de pe indicatoare, culorile semaforului si marcajele. Si sa stie sa apese pe tastatura cand va da proba teoretica. In caz de accident nu trebuie sa scrie el declaratia, o scrie politistul, el trebuie sa puna numai degetul mare, se accepta ca semnatura amprenta digitala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere (studii 8 clase) ioana_ioana1010 ioana_ioana1010 se poate obtine permis de conducere pt profesionisti(c d e)daca persoana in cauza are doar 8 clase ? (vezi toată discuția)
Prins fara permis SNIO SNIO Daca mi sa facut dosar din cauza ca am fost prins fara permis si sunt si minor. pot intra in socala de soferi pana se da ordinul judecatoresc? (vezi toată discuția)
Legea permiselor auto Albu ion Albu ion Vreau sa stiu ce trebuie sa îndeplinesc pentru a lua permisul (vezi toată discuția)