avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatia de parinti din scoala
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatia de parinti din scoala

Buna ziua,

In scoala noastra exista asociatia parintilor infiintata in 2008 cu aproximatie avand ca membrii fondatori conducerea de atunci a scolii. Presedintele asociatiei este un cadru didactic auxiliar din scoala care atunci avea copilul ca elev al scolii cu sediul la adresa personala. Cum procedam pentru a schimba presedintele, comitetul director, cenzorul și sediul asociatiei? Trebuie infiintată o asociație noua? Membrii fondatori raman aceeasi? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: lucdum , utilizator 20:20, 1 Martie 2018
Mai intai veti strange adeziuni in scris ale altor membrii, adica parinti ai copiilor care acum urmeaza cursurile in acea scoala si care doresc sa se implice. Acestea vor fi aprobate de comitetul director si apoi se va face convocarea adunarii generale a asociatiei la data, ora si locul stabilite, care sa aiba pe ordinea de zi alegerea noii structuri de conducere, noul sediu si, daca dupa citirea cu atentie a statutului de atunci, de la infiintare, constatati ca ar trebui aduse unele modificari sau completari prin care sa-l actualizati cu ce va propuneti dumneavoastra sa faceti de acum inainte, puteti sa aprobati si actul aditional cu modificari la statut. La finalul adunarii generale la care vor participa membri cu drept de vot inscrisi (deci si cei a caror adeziuni au fost aprobate),se va intocmi un proces verbal al adunarii generale semnat de cate membrii prezenti.
Luati legatura cu un avocat caci el va trebui sa va ateste proces verbal inainte de a-l depune la judecatorie.
Actele care va vor trebui sa le depuneti: • Cerere către Judecătoria, motivată în fapt şi în drept, care să cuprindă numărul de înregistrare a asociaţiei în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor;
• Taxă judiciară de timbru;
• Convocatorul adunării generale, 1 ex. original + 2 copii;
• Procesul – verbal al adunării generale, conţinând semnăturile membrilor prezenţi, 1 ex. original + 2 copii;
• Act adiţional la actul constitutiv, respectiv la statutul asociaţiei (dacă este cazul), atestat de avocat sau autentificat de notar, 3 ex. originale şi o copie conformă cu originalul;
• Adeverinţă eliberată de asociaţie din care să rezulte nr. total de membri ai acesteia, la data întrunirii adunării generale, 1 ex. original;
• Sentinţă de înfiinţare + de modificare a actelor constitutive (dacă este cazul), 1 copie;
• Actul constitutiv şi statutul asociaţiei, în forma anterioară modificării, 1 copie;
• Certificat de înregistrare fiscală; 1 copie
• Certificat de înscriere în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor, 1 copie;
În situaţiile de mai jos se mai anexează:
- la modificare denumire
• Dovada disponibilităţii denumirii eliberată de către Serviciul Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Ministerului Justiţiei, 1 original + 2 copii.
- la modificare sediu
• extras de carte funciară sau contract de comodat, 1 original + 2 copii.
- la modificare componenţă consiliu director
• Copia cărţilor de identitate ale membrilor din consiliul director, 3 ex;
• Certificatele de cazier fiscal ale membrilor din consiliul director, 1ex. original +2 copii.
Membrii fondatorii raman acolo asa cum au fost prins acolo initial.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare acte fundatie ct25exs ct25exs Care este procedura, dupa Ad. Gen, de modificare a actelor constitutive ale unei fundatii? Trebuie depuse acte aditionale sau hotarari la grefa Judecatoriei ... (vezi toată discuția)
Modificare consiliu director Lumi_Elena Lumi_Elena Bună ziua, Vă rog să mă ajutaţi in următoarea situaţie. Un ong infiintat in 2015 are 3 membri fondatori. Tot ei au constituit si consiliul director, ... (vezi toată discuția)
Ce facem daca se schimba membrii comitetului director? mihaipav mihaipav Rog sa imi comunicati ce tb sa facem daca se schimba membrii comitetului director, presedinte, vicepresedinte si cei 3 membrii. Modificam statutul Asociatiei, ... (vezi toată discuția)