Am și eu o întrebare în ceea ce privește custodia unui copil minor în situația în care părinții sunt necăsătoriți. Eu și fostul concubin ca să ii spun asa am locuit împreună 3 ani din care a rezultat o fetita! După despărțire eu am luat fata minora și m-am mutat la părinții mei,(timp în care el a vizitat copila) pana într-o zi când el a venit și a luat-o pe cea mica o săptămână dar acea săptămâna sa transformat în luni! Sub nici o forma nu a vrut sa aducă copilul înapoi. De comun acord am hotărât ca eu sa plec în străinătate și el sa rămână cu fata numai ca ajunsa aici greu am găsit de lucru și au început amenințările cu privire la copil și jigniri! Sunt 7 luni de când sunt plecata iar el continua sa ma amenințe ca nu îmi va da fata, sa îmi vorbească urat în fata copilului și multe altele! Eu vreau sa vin acasă și sa fac tot ce îmi sta in putință sa îmi iau copilașul de acolo. Întrebarea mea este următoarea. Ce șanse ar fi sa pot câștiga custodia copilului!? În cazul în care am toate acele mesaje în care ma manipulează prin fata? Ajutați-mă va rog! Va mulțumesc
Dacă reuşiţi pe calea amiabilă -ceea ce este recomandat - atunci cu siguranţă se va stabili domiciliul fetei la Dvs., la fel, dacă copilul locuieşte cu dvs. Durata procesului depinde de pretenţiile tatălui.
Deocamdată, în situaţia de azi, tatăl are toate motivele să ceară domiciliul fetei la el, fiindcă dvs. i-aţi lăsat în îngrijire copilul o perioadă mare de timp şi aţi plecat.