avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesiune

Se poate concesiona un teren ce constituie cale de acces spre locuință?
Menționez ca în urma dezmembrării imobilului au rezultat 2 loturi, unul la stradă celalalt în spatele primului, iar de la stradă spre lotul al doilea s-a creat calea de acces din excedentul de teren rezultat în urma măsurătorilor cadastrale, față de suprafață de teren prevazuta în actul de proprietate.
1) Poate fi concesionata aceasta suprafață?
2) Fiind trecuta cale de acces în acte, vecinul poate folosi și el acest drum (are latimea de 3 m)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Misha15 , utilizator 09:20, 1 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un teren care este proprietate a unei persoane fizice nu se concesioneaza.
Doar terenurile ce sunt proprietatea statului se pot concesiona in vederea construirii.
Terenul gasit in plus la masuratori poate fi drum de acces dar constituit de catre primarie, in contextul in care nu este al dvs, si atunci primaria il poate concesiona catre cel ce are lotul din spate.
Nu ati mentionat daca vecinul are lotul din fata sau pe cel din spate. Daca lotul din fata are deschidere la strada direct, lotul din spate va avea acces pe drumul creat din terenul execedentar.
Eu am lotul din spate pentru care s-a trasat drumul de acces, vecinul are lotul de la strada, din fata, cu acces de acolo. Tot acest vecin cu lotul la strada, dar și vecinul din partea cealaltă a caii de acces, ar putea utiliza drumul meu, pentru ca terenul le permite construirea? Legal, o cale de acces, proprietatea statului, poate fi concesionata? Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme certificat de urbanism ionutserban ionutserban Buna Ziua! In ultimele 2 saptamani am niste probleme destul de mari cu primaria dupa cum urmeaza. La inceputul anului am achizitionat un teren rezultat in ... (vezi toată discuția)
Drum de acces privat ionbota ionbota Buna ziua! Am un teren,intravilan,cu iesire la strada cu latimea de 18m si lungime de 180m. Vecinul meu a intocmit un PUZ ,aprobat de Consiliul ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)