avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diriginte santier
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diriginte santier

Buna ziua

Pentru montajul instalatie de caldura la o casa(calorifere, caldura in pardoseala cu tot ce presupune) aveam nevoie de un diriginte de santier? Ce spune legislatia?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:06, 2 Martie 2018
Dirigintele de șantier este cerut pentru supravegherea lucrărilor pentru care sunteți oblogat să aveți autorizație de construire/ demolare
Gasiti informatii aici: www.avocatnet.ro/articol_407...
Daca va referiti la o casa aflata in constructie, instalatia de incalzire a casei intra in regimul de supraveghere al dirigintelui de santier. Casa va trebui sa aiba efectuata receptia finala pentru a putea fi facut cadastru si carte funciara, respectiv inscriere in registrul de la primarie.
Multumesc de raspuns. Receptiva finala a fost facuta acum 9 ani, casa este înscrisă la primărie, plătim impozit. Întrebarea este daca avem nevoie de un diriginte de șantier pt motajul instalației termice si a unei pompe de caldura. Exista alineat in lege care sa specifice ca nu avem nevoie?

editat : citare raspuns anterior
p.s.
Nu mai citati in intregime raspunsurile primite
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Legea nr. 10/ 1995 republicata i 2015 (o gasiti pe internet) mentioneaza:
- art. 2 (1) Prevederile prezentei legi se aplică construcțiilor și instalațiilor aferente acestora, denumite în continuare construcții, în etapele de proiectare, execuție și recepție a
construcțiilor, precum și în etapele de exploatare și intervenții la construcțiile existente și
de postutilizare a acestora, indiferent de forma de proprietate, destinație, categorie și
clasă de importanță sau sursă de finanțare, în scopul protejării vieții oamenilor, a
bunurilor acestora, a societății și a mediului înconjurător.
(2) Instalațiile prevăzute la alin. (1) cuprind instalațiile electrice, sanitare, termice, de
gaze, de ventilație, de climatizare/condiționare aer, de alimentare cu apă și de
canalizare, exclusiv instalațiile, utilajele și echipamentele tehnologice din interiorul sau
exteriorul construcțiilor.
In mesajul anterior am prcizat ca aveti nevoie de diriginte de santier. Art.2 susmentionat precizeaza ca legea este aplicabila inclusiv in cazul efectuarii instalatiei de incalzire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diriginte de santier legea 177/2015 - angajare pentru casa gata la rosu in iulie miha818 miha818 In luna mai am inceput constructia unei case la tara. Casa la rosu a fost gata in iulie, acum este terminata. Si nu am avut un diriginte de santier pentru ca ... (vezi toată discuția)
Diriginte de santier Cobstantin si Elena Cobstantin si Elena Am primit autorizatia de constructie in 2014,si am inceput sa construim fara diriginte caci nu era prevazut in lege.Acum (dupa prelungire)la receptia casei ne ... (vezi toată discuția)
Diriginte santier buna ziua, in 2014 am achiziționat o casa veche pentru care ... Artgallery Artgallery Buna ziua, in 2014 am achiziționat o casa veche pentru care am obtinut toate autorizatiile necesare. Procesul a durat 2 ani, plus 4 ani santierul propriuzis.. ... (vezi toată discuția)