avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diriginte de santier legea 177/2015 - angajare pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diriginte de santier legea 177/2015 - angajare pentru casa gata la rosu in iulie

In luna mai am inceput constructia unei case la tara. Casa la rosu a fost gata in iulie, acum este terminata. Si nu am avut un diriginte de santier pentru ca nu era obligatoriu. Acum, cand casa este gata, este normal sa ma oblige sa angajez un diriginte pentru ca s-a schimbat legea? Ce sa mai faca acel diriginte la o casa terminata? Nu cred ca legea poate fi atat de stramba! Poate ca gresesc cei care o interpreteaza? De cand se aplica legea? Poate ca se refera la autorizatiile de construire care se cer dupa intrarea in vigoare a legii...Am rugamintea sa ma lamuriti daca trebuie intradevar sa angajez fictiv un diriginte de santier sau nu...Va multumesc
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 15:53, 17 Septembrie 2015
Legea se aplica incepand cu 01.septembrie 2015 conform prevederilor
-art.III al.(1) Prezenta lege intra in vigoare la 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I ......
Legea se aplica pentru toate activitatile mentionate la
-art.I pct.1. Articolul 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 2. - (1) Prevederile prezentei legi se aplica constructiilor si instalatiilor aferente acestora, denumite in continuare constructii, in etapele de proiectare, executie si receptie a constructiilor, precum si in etapele de exploatare si interventii la constructiile existente si de postutilizare a acestora, indiferent de forma de proprietate, destinatie, categorie si clasa de importanta sau sursa de finantare, in scopul protejarii vietii oamenilor, a bunurilor acestora, a societatii si a mediului inconjurator.
(2) Instalatiile prevazute la alin. (1) cuprind instalatiile electrice, sanitare, termice, de gaze, de ventilatie, de climatizare/conditionare aer, de alimentare cu apa si de canalizare, exclusiv instalatiile, utilajele si echipamentele tehnologice din interiorul sau exteriorul constructiilor.”
Din mesajul dvs. inteleg ca este gata doar constructia, iar legea se refera si la partea de instalatii - vezi al.(2)
Daca ati receptionat definitiv lucrarea (nu mai aveti lucrari de executat) si ati inscris pe rol proprietatea la primarie, nu cred ca mai aveti nevoie de diriginte de santier, in conditiile in care detineti deja autorizatie de ctie.
daca este la rosu, casa nu este gata...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diriginte santier bebe09 bebe09 Buna ziua Pentru montajul instalatie de caldura la o casa(calorifere, caldura in pardoseala cu tot ce presupune) aveam nevoie de un diriginte de santier? Ce ... (vezi toată discuția)
Autoriz de constructie 2012 -obligativitate diriginte santier ?!? ewe ewe Buna ziua, Am o constructie (casa) in mediu rural , pentru care am primit autorizatia de constructie in 2012, in aprilie 2015 am prelungit autorizatia (casa ... (vezi toată discuția)
Construcție casă Gheorghe Ghiocel Gheorghe Ghiocel Vreau sa încep o construcție de casă nouă la țară sunt obligat prin lege sa am un șef de șantier, de la primărie mi-au spus că sunt obligat, va ... (vezi toată discuția)