avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... daca este legal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

daca este legal

am fost concediata fiind asistent personal pentru fica mea persoana cu handicap gr 1 grav cu asistent personal
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe ce motiv ati fost concediata?
cind ma-au chemat sa semnez demisia mi-au spus ca nu mai au bani sa ma plateasca si au ales ei obtiunea sa-i dea echivalentul salariului de insotitor, acesta fiind mai mic cu 260 roni deci salariul este de 1369in mina si echivalentul este de 1160 in mina ,ne afecteaza. ce pot sa fac ???multumesc !
Daca v-ati dat demisia , acest lucru nu inseamna ca v-au concediat.

1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.
este corect ce-mi spuneti dar asa sa intimplat m-au sunat sa ma prezint la primarie la personal si mi-au pus o cerere de demisie sa o semnez ca nu mai au bani sa ma plateasca si ca sunt si pensionara .Dupa ce am semnat si am plecat mi-am dat seama ca nu trebuia sa semnez.Doamna de la personal a spus ca daca nu semnez o sa pierd si indemnizatia pe care o sa mi-o dea .As dori acum sa stiu daca as putea sa mai fac ceva .adica sa contest !MULTUMESC !
Solutia este : Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

Alte discuții în legătură

Ce poate face un angajat de 13 ani al unei companii, fără nici ... Gyna Gyna Ce poate face un angajat de 13 ani al unei companii, fără nici o abatere la locul de munca în acești ani, dacă șeful l-a obligat sa își semneze demisia ... (vezi toată discuția)
Demisie angajat la cererea angajatorului. roflorin roflorin Este legal ca angajatorul sa impuna salariatului sa-si dea demisia din societatea X unde este incadrat pe perioada nedeterminata, ptr ca apoi sa fie angajat ... (vezi toată discuția)
Fortat sa demisionezi.... alionte alionte Sint necesare citeva lamuriri la un caz specific. Deoarece angajatorul nu are de lucru(lipsa comenzilor) , forteaza angajatii sa isi dea demisia. Daca nu ... (vezi toată discuția)