avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nu mi se ia in considerare un contract de munca ....in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nu mi se ia in considerare un contract de munca ....in calculul indemnizației pentu prenatal

Buna ziua , am avut 2 contracte de munca cu 8 ore la 2 angajatori diferiți in lunile 10,11,12 anul 2017 după in Ianuarie 2018 am dat concurs și m am angajat tot cu 8 ore in alta parte fiind însărcinată ....in luna Februarie pe 15 mi am băgat concediu prenatal .....acum la calculul venitului ce urmează sa îl iau cei de la actualul loc de munca m-a obliga sa imi aleg un singur contract pe care sa îl ia in considerare la calculul indemnizației spunându mi ca nu este legal sa fi lucrat câte 8 ore in 2 locuri dif in același timp . Ce este de făcut .....cine are dreptate eu vreau sa mi se ia in considerare ambele contracte deoarece am plătit contributii. Am uitat sa Menționez ca ambele contracte au încetat când m am angajat in ianuarie
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2018
madalina0106, utilizator
Cel mai recent răspuns: madalina0106 , utilizator 17:07, 3 Martie 2018
Despre care indemnizatie este vorba?
Indemnizatia pentru concediul prenatal care prenatal.este un concediu medical nu ?
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2018
madalina0106, utilizator
Nu stiu cum.se calculeaza ....trebuie sa am.si 6 luni consecutive lucrate ?
In primul semestru al anului 2018, se menţine reglementarea care s-a aplicat anului trecut şi anume că stagiul minim de asigurare pentru a beneficia de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale este de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

Concediul medical se plateste de actualul angajator, in baza c.i.m. avut cu acesta.
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc frumos pentru raspuns ....calculul se face din ultimele 6 luni de cotizare ? Acestea trebuie sa fie fara pauza intre ele sau cum o sa procedeze ?

Alte discuții în legătură

Schimbare loc de munca in cele 6 luni anterioare concediului de maternitate Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Mi-am schimbat locul de munca in ultimele 6 luni anterioare concediului de maternitate si noul angajator mi-a calculat indemnizatia raportat ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal MarinescuDiana MarinescuDiana Concediul prenatal este 85% din media veniturilor brute din ultimele 6 luni consecutive dinaintea intrarii in concediu? In luna ianuarie nu am realizat ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa am obligatoriu 6 luni lucrate inainte sa intru in concediu de maternitate de 126 zile? yuby yuby Buna ziua , Fiti draguri am si eu o intrebare referitoare la cazul meu . Sunt insarcinata am inceput serviciul in luna ianuarie 2012, 12 ianuarie dupa 2 ani, ... (vezi toată discuția)