avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se poate ataca o sentinta definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se poate ataca o sentinta definitiva si irevocabila

Sotul Meu a introdus actiune pentru micsorarea pensiei alimentare la un an de cand s a nascut al doilea copil. In prima faza pensia s a micsorat de la 250£ la 160£ pe luna(noi locuind in Anglia) dar fosta sotie nu numai ca nu a fost de accord cu micsorarea dar a cerut marirea pensiei si dupa luni de zile de asteptare judecatoarea a crezut de cuviinta ca asa este corect si I a crescut pensia la 290£ pe luna. Suntem effectiv socati de aceasta decizie si nu mai stim incotro sa o luam, cine ne poate ajuta in conditiile in care intr adevar sotul Meu are un venit lunar de 1,800£ pe luna dar nimeni nu ia in calcul faptul ca platim 600£ pe luna la chirie, 200£ facturi, 200£ transport deci mare lucru nu ne ramane in mana. Eu nu lucrez deoarece baietelul este foarte mic iar gradinitele aici sunt foarte scumpe. Nimeni nu is in calcul aceste cheltuieli lunare care se pot dovedi cu hartii in schimb un copil de 5 ani care traieste in Romania are nevoie de 15 milioane pe luna???? Cum se poate ca justitia di.n tara sa fie atat de corupta, cum se pot da sentinte fara macar sa verifici nivelul de trai din tara unde celalat parinte traieste???? Sotul ar dori sa se ingrijeasca de toate nevoile copilului si nu ale mamei si vrea sa schimbe pensia in bani in pensia de intretinere in natura. Ce anume ar trebui sa faca sa poata obtine acest lucru? Va rog din suflet, daca mai sunt persoane aflate in aceasta situatie sa ne dea un sfat ca nu mai putem. Avem nevoie de o parare reala din partea unui avocat cu care vom colabora pe tot parcursul procesului. Va multumesc anticipat
Din pacate, asa este legea la noi.... fosta sotie a avut dreptul sa faca recurs in schimb pentru tata nu mai exista cale de atac, sentinta este definitiva si irevocabila si peste toate mai trebuie sa platim si cheltuieli de judecata. Dar am vrea sa incercam sa schimbam pensia in bani in cea in natura sa fim siguri ca beneficiaza doar cel mic de acesti bani insa nici cu acest lucru Nu cred ca va fi de acord doamna ca ei ii trebuie banii
În problemele cu minorii, autoritatea de lucru judecat e relativă .Dacă îi scade venitul soţului dvs. sau dacă veţi mai avea un copil sau dacă soţul mai are în intreţinere, legal, o persoană, de ex. mama sau bunica, poate cere micşorarea pensiei alimentare, la fel dacă intră în şomaj sau îşi pierde locul de muncă.
Sa inteleg ca daca eu nu lucrez este posibil sa ceara cumva micsorarea pensiei???? Sa nu inteleaga nimeni gresit, nu am absolut nimic cu bietul copil, ori de cate ori am mers in tara I am cumparat tot ce si a dorit , de cate ori vorbim pe Skype si ne cere anumite masinute, roboti sau cd intotdeauna ii cumparam si ii punem pachet cu drag dar cand vezi ca mama il invata ca Nu i a cumparat tati nimic de ziua lui de sfant in conditiile in care noi am mers in tara cu o saptamana inainte de aceasta zi si I am dus de aici fel si fel de masinute, roboti, geaca, blugi, tricouri, ghiozdan de care si a dorit cam cum te simti??? Daca acesti 15 milioane ar merge doar catre nevoile copilului ar fi ceva dar .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara, recasatorit,sotia are un copil grecu cristian grecu cristian buna am o intrebare . -sunt divortat , copilul a ramas la mama, eu platesc 25% din salariu pensie alimentara.(mama copilului foloseste banii in interes ... (vezi toată discuția)
Cum pot obține dovada veniturilor din anglia ale fostului soț? Îmi este necesară pentru a-l determina să plătească pensia de întreținere a minorului RoxyPity RoxyPity Cum pot obtine un act(din Anglia) cu salariul fostului meu sot ce lucreaza in Anglia ?Acest act imi este necesar pentru al determina sa plateasca cei 25% ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara raluca81 raluca81 Buna ziua ! Ce se intampla in cazul in care sotul meu plateste pensie alimentara copilului din prima casatorie , iar peste o luna urmeaza sa se nasca copilul ... (vezi toată discuția)