avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... oprire in trafic de catre pol rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

oprire in trafic de catre pol rutiera

Salut,

Cu cateva sapt in urma am fost oprit in trafic si sanctionat de catre un echipaj al politiei rutiere cu motivarea ca am efectuat o manevra de intoarcere incalcand marcajul longitudinal dublu continuu intr-o locatie la mai mult de 1 km distanta de locul in care ma aflam la momentul opririi.
Intrebarea mea este: este legal ceea ce a facut domnul agent? daca s-a constatat incalcarea legislatiei rutiere de ce nu am fost oprit in locul respectiv sau in imediata lui apropiere. Practic politia s-a tinut dupa mine mai mult de 1 km, eu mergand regulamentar, si apoi m-a oprit.
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 03:25, 23 Octombrie 2009
Nu vad elemente care sa duca la conluzia ca agentii politiei rutiere au incalcat legea in acest caz. Cu siguranta in timpul de cateva minute cat a durat urmarirea dvs. (ati spus ca ati mai mers unul poate doi kilometri) agentii au verificat in evidentele politiei autoturismul dvs. Stiti acele Logan-uri de 70.000 euro ? Ei bine, unele dintre acestea dispun de toata tehnologia necesara pentru astfel de verificari.
Mai bine ne spuneti ceva despre procesul verbal de constatare. Poate exista acolo anumite aspecte care ar putea fi folosite in avantajul dvs.
Procesul verbal de constatare l-am cercetat si eu foarte atent si pare sa aiba totul acoperit. Numele agentului, gradul este trecut doar "ag", este trecuta ora la care a fost intocmit, locatia este mentionata doar ca oras, art la care este incadrata fapta si art cu care este sanctionata sunt corecte.
Ceea ce este fals este faptul ca in PV apare trecut un martor, eu nedorind sa semnez daca nu am fost lasat sa imi scriu obiectiunile, martor care nu a fost oprit nicicand la momentul respectiv de fata cu mine. Ba mai mult, am vrut sa filmez agentul cand imi refuza trecerea obiectiunilor si semnarea pvului si atunci pur si simplu a plecat cu masina ....si m-am trezit cu pvul trimis prin posta.
Partea proasta pentru el este ca am avut martori in masina :) si ca vom merge la proces!
Situatia se achimba in favoarea dvs.=D> Daca in procesul verbal de constatare este mentionat la locul faptei doar numele orasului puteti solicita anularea procesului verbal. Aceasta deoarece ar fi trebuit mentionat si strada si numarul pentru a se putea verifica de catre instanta daca in locul respectiv marcajele rutiere (respectiv linie dubla continua) interziceau sau nu manevra efectuata de dvs.
In lipsa acestor elemente esentiale nu poate fi stabilit exact locul in care s-a produs presupusa contraventie si daca exista sau nu o fapta de natura contraventionala.
De asemenea, refuzul organului constatator de a consemna obiectiunile contravenientului constituie un alt motiv de nulitate absoluta a procesului verbal de constatare.
In schimb martorul din procesul verbal de constatare nu este un martor ocular ci un martor asistent. Acesta nu are cunostinta despre fapta savarsita de dvs. El a fost indicat in procesul verbal de constatare numai pentru a confirma in instanta faptul ca dvs ati refuzat sa semnati procesul verbal de constatare. Daca sutineti ca nu a
fost prezent la intocmirea procesului verbal de constatare banuiesc ca este vorba despre unul dintre taximetristii "martori de serviciu ai politiei rutiere". S alile de judecata sunt pline de astfel de "martori".
In sfarsit, este important ca si dvs ati avut martori in masina care va pot sustine pe parcursul judecarii plangerii pe care doriti sa o formulati. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada valabila? nu exista contact vizual pentru constatare! LALA68 LALA68 La o curba cu forma S cu vizibilitate am depasit pe linie continua si la curba cealalalta m-a oprit echipajul de politie. Din unghiul in care era postat ... (vezi toată discuția)
Retinere abuziva permis pentru depasire pe linie "continua" PetreMBota PetreMBota Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru o presupusa manevra de depasire pe linie continua, fapta pe care nu o recunosc, manevra de depasire ... (vezi toată discuția)
Ajutor solutionare contestatie depasire pe linie intrerupta holograma holograma Va rog sa ma ajutati in solutionarea unei contestatii impotriva unui proces-verbal de contraventie in care sunt victima unui abuz din partea agentului de ... (vezi toată discuția)