avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Dintr-o suprafata de 338 mp teren si casa se poate dona 100 mp ? Daca da in ce conditii? Mentionez ca sunt doi proprietari sot si sotie.
Casa este situata pe colt. Pe o strada are doua camere si baie, si intrare din strada iar cealalta intrare este prin curte . Se pot dona, sa zicem cele doua camere de la strada? Trebuie facute masuratori in acest scop si delimitat spatiul?
Masuratorile la care va referiti vor fi cuprinse in actul de dezmambrare. mai intai va trebui sa delimitati cei 100 mp s.a. Pentru a-i putea primi donatie sau in orice alt mod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna donatie? georgetagabor georgetagabor Buna ziua , as vrea va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Parintii mei vor sa imi doneze o casa cu uzufruct viager pe ei, , va rog sa imi spuneti daca ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unui bun propriu simioncarmen simioncarmen mama mea are mostenire un apartament, prin titlu de mostenitor, de la bunica. mentionez ca la data decesului bunicii mama era casatorita cu o alta persoana ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de instrainarea unui bun maryradu maryradu Buna ziua, cu respect va rog sa ma indruma-ti si pe mine in legatura cu vanzarea_cumpararea unei locuinte sau donatia ei fiicei mele in situatia in care sotul ... (vezi toată discuția)