Am construit o mansarda cu acte în regulă , dar din lipsă de finanțe m-am oprit cu lucrarea la roșu, nu am instalația de apa , nu am instalație de încălzire,doar pereții ridicați si acoperișul pus,respectiv geamurile si ușile
Întrebarea mea este de ce să plătesc si eu pierderi de apa când nu am nici instalație de apa in apartament?nu este locuibila încă ,e la roșu
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Aparent, nu ati avea obligatia de contributie la aceste cheltuieli, insa este posibil sa fi semnat vre-un act ...ceva ....in baza caruia sa vi de poata pretinde achitarea unei anumite sume cu titlu de cota de contributie la suportarea costului de consum....
Conducerea as. prop. din care faceti parte a luat o decizie cel putin hilara, asa ceva nu trebuie sa se intample.
As vrea sa va spun ca la noi in asociatie, diferentele la apa se repartizeaza proportional cu nr. de persoane, astfel incat, daca un proprietar este inregistrat cu zero persoane, chiar daca se afla cu apartamentul in mijlocul blocului, nu i se repartizeaza pierderi/diferente.
Parerea mea este sa mergeti la asociatie si sa discutati cu mb. com. executiv si macar sa intelegeti masura aceasta aberanta pe care au luato. Cum este posibil asa ceva, cand in conditiile aratate, dvs. nu trebuie sa vi se repartizeze nici costuri pe cota-parte indiviza de proprietate, avand in vedere ca acea constructie nu functioneaza.
Ceva este in neregula cu acei oameni. Contestati in scris, imediat dupa afisarea listelor de plata si daca nu inteleg sa-si rezolve problemele cu pierderile, puteti ajunge si in instanta.
Va doresc mult succes!
Daca e vorba de pierderi de apa datorate unei avarii pe partile comune sau e vorba [si] de apa pentru igienizarea partilor comune (spalat pe jos, pubele, geamuri etc) atunci acestea se repartizeaza pe cota indiviza. Implicit aveti de plata chiar daca nu ati afi avut nici macar pereti si nici acoperis.
Nu conteaza daca proprietatea 'functioneaza' sau nu, conteaza daca in actul de proprietate scrie ca se detin si parti comune in cota indiviza. Daca ar fi asa, sa platesc numai daca sunt in functiune, m-as scoate si eu de la orice plata de apa la un apartament in care nu locuiesc si la care am pus dopuri sigilate in loc de robinetii de apa la intrarea in apartament. Sau plec pt 1 an de acasa, chem instalatorul, pune dopuri peste tot, sigileaza si nu mai platesc nicio apa. Nu merge asa.
Intai trebuie sa aflati ce anume exact reprezinta acele pierderi, abia dupa aia puteti vedea daca e legal sau nu. De exemplu, daca e vorba doar de diferenta dintre cantitatea facturata de furnizor si suma cantitatilor citite la apometrele individuale (de apartament), atunci nu aveti de plata.