avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare calorifere de la C.T. a blocului - ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare calorifere de la C.T. a blocului - asociatie de proprietari

Buna seara. Detin un apartament in proprietate frumos, renovat, situat intr-o zona foarte buna, chiar selecta(cumparat pe bani grei, nu prin Legea 112, ca majoritatea din bloc....). Din pacate, desi expertizat inca din 1993, Asociatia nu a intreprins nimic in vederea consolidarii imobilului. Concluzia: BULINA ROSIE. De aceea, nu pot vinde (incerc de ceva ani), nici INCHIRIA, din februaie!...Ca atare, in februarie numai intretinerea (nelocuit fiind) a fost de 960 de lei....in martie cam tot pe acolo....Din pacate, trec printr-o perioada complicata din punct de vedere financiar, eu neavand alt venit. Nu sunt inca pensionara....Bunul simt si nevoia m-au facut sa solicit debransarea de la C.T. a blocului. Cu stupoare, am aflat de la Dna. Presedinta ca am sau nu am bani (acum, chiar nu am...) nu pot renunta la caldura....stiind ca nu pot plati. Doamna imi spune ca pentru aceasta trebuie sa platesc eu o expertiza (?), sa fac pe cheltuiala mea nu stiu ce circuite si oricum, sa am aprobarea vecinilor mei...Deja mi-a fost refuzat dreptul de a-mi instala o C.T. de apartament, Asociatia a refuzat sugestia mea de a negocia cu o Societate de profil atat costul lucrarilor, cat si achizitionarea e C.T. individuale, optand pentru a cumpara o noua C.T. pentru bloc, foarte scumpa si care, iata, deja trebuie reparata, pe banii nostrii....Acum, eu chiar nu am bani. De vandut, nu pot, de inchiriat, nu pot (toate agentiile imobiliare imi „reproseaza„ faptul ca are bulina rosie) si atunci, care-i solutia?... Eu daca nu am bani, nu ma duc la magazin sa cumpar carne. Daca nu am bani, pot fi obligata sa mi se dea caldura?....Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ideea legislatiei in vigoare in cazul in speta. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
ContSters89081, utilizator
Cel mai recent răspuns: 123321123 , utilizator 16:16, 1 Noiembrie 2009
Solutia ar fi intradevar vanzarea dar acum pretul a scazut foarte mult. In aceasta iarna s-ar putea sa mai creasca pretul caldurii si iar o sa aveti mult de plata. Poate incercati sa scadeti pretul sa scapati de el . Sau inchiriati-l pe bani putini iar chiriasul sa suporte toate costurile cu intretinerea. Avand un chirias acolo nu va costa nimic si intre timp poate se deblocheaza piata imobiliara si gasiti cumparator.
cand o vedea chiriasul ce intretinere are de platit#-o.....
Multumesc, Domnul „adriantot„ pentru sugestii, desi, desigur ati retinut ca am incercat si sa-l vand si sa-l inchiriez...Este chiar un apartament frumos, elegant si..gospodaresc (functional) in acelasi timp. Nu mi-au lipsit doritorii, nu s-a pus niciodata problema pretului, ci al bulinei....Asteptam insa un comentariu juridic, in sensul „exista sau nu un impediment legal pentru a debransa caloriferele”.Daca da, ce articol de Lege?....Nu inteleg cum cineva care nu-si poate permite un serviciu - furnizarea caldurii - este obligat sa-l accepte, sa-l plateasca...Sau suntem in plin absurd si atunci...
Da, mi s-a intamplat si acest lucru, inainte sa se fi pus problema existentei bulinei...Intretinerea atat de mare mi-a speriat o posibila chiriasa....
V-as fi recunoscatoare - in gand - dac D-voastra, sau alt „om al legii„ mi-ar indica daca exista vreun impediment legal,adica mi se interzice printr-un articol expres dintr-o Lege in vigoare....Asa, comitetul de bloc, poate stabili ce vrea.....Totusi, cum s-au putut debransa atatea apartamente de prin blocuri???

Alte discuții în legătură

Renunt la repartitoare goby goby Suntem 52 de apartamente si toate au repartitoare.Firma cu care avem contract de cativa ani buni ne obliga sa schimbam repartitoarele pentru ca li s-au uzat ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de proprietari(calculul spatiilor comune) catalin_milia catalin_milia Vreau sa va prezint situatia in care ma aflu si sa imi spuneti dumneavoastra ce pot face. M-am mutat recent intrun bloc in care majoritatea apartamentelor au ... (vezi toată discuția)
Impartire caldura cu repartitoare piticot20 piticot20 Buna ziua, Vin cu o rugaminte, tocmai am primit factura de la RADET cu incalzirea si habar nu am cum sa o calculez. La noi in bloc sunt repartitoare, pana ... (vezi toată discuția)