avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Taxe, impozite si alte probleme de ... În perioada 2006-2017 am lucrat în Italia cu forme ...
Discuție deschisă în Taxe, impozite si alte probleme de afaceri

În perioada 2006-2017 am lucrat în Italia cu forme legale. Pot recupera taxele plătite statului italian? Și dacă da, care este procedura?

Buna ziua as dori sa stiu daca se pot recupera taxele plătite statului italian.Am lucrat acolo cu acte în regulă din septembrie 2006 pana in ianuarie 2017.As vrea sa stiu daca se poate si ce trebuie sa fac
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

La ce fel de taxe va referiti? Impozit pe venit, contributii la sanatate si asigurari sociale in caz de somaj?
Daca la acestea va referiti, nu se pot recupera. Ati beneficiat de drepturi ca rezident in Italia. Dar, ca orice cetatean, indiferent de statul unde locuieste si lucreaza, aveati si obligatii. Una dintre acestea era de a plati contributii. O alta era aceea ca aveati obligatia anual, de a depune declaratia privind veniturile realizate in decursul anului anterior depunerii acesteia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am auzit pe la altii ca poti renunta la toate taxele și pensie cerând un tot din drepturile astea.
Este posibil?
Sau ca patronul unde am lucrat timp de 13 ani nu mi-a platit al treisprezecelea salariu cum se beneficiază în Italia, concediu sau toate celelalte.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este posibil ca statul sa va restituie contributiile platite.
In ceea ce priveste concediul si al treisprezecelea salariu, verificati prima data fluturasul de salariu sau "busta paga" si contractul. Este posibil ca acestea sa fi fost incluse si platite in salariul lunar. Se practica in Italia.
Daca nu este asa, gasiti informatii in acest link pentru recuperarea sumelor doar pentru ultimii 5 ani lucrati. Dar trebuie sa fiti in Italia, nu in România, pentru a initia aceste proceduri.
[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inca o intrebare la care va rog sa.mi raspundeti: ati depus anual declaratia de venituri in Italia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impunere impozit pe venit in italia macros macros Buna ziua, va adresez doua intrebari in speranta ca voi primi un raspuns de la cineva specializat in domeniu: 1) O persoana de 62 ani care a obtinut in 2011 ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxe Lino82 Lino82 Buna ziua , cum se poate recupera taxele platite timp de 13 ani in Italia , am plecat din italia , ma aflu in uk , si nu vreau sa mai astept sa se adauge toti ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxe din italia Ignat Relu Ignat Relu Buna ziua. Am lucrat acuma 10 ani in urmâ in Italia vreo doi ani de zile la trei firme in oraşe diferite vreau sâ ştiu dacâ se poate recupera ceva taxe pe ... (vezi toată discuția)