avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Taxe, impozite si alte probleme de ... Recuperare taxe
Discuție deschisă în Taxe, impozite si alte probleme de afaceri

Recuperare taxe

Buna ziua , cum se poate recupera taxele platite timp de 13 ani in Italia , am plecat din italia , ma aflu in uk , si nu vreau sa mai astept sa se adauge toti ani munciti la pensie , multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Nu puteti recupera banii datorati si platiti statului italian. Orice persoana care munceste are obligatia de a plati taxe si impozite. Apoi, nu cred ca in cei 13 ani lucrati nu ati avut niciodata nevoie de asistenta medicala.
Impozitul pe venit este o taxa obligatorie. Ce bani vreti sa recuperati?

Va rog sa nu mai deschideti aceeasi diacutie de doua ori . Așteptați sa vi se raspunda.
PS. Am sters celalalt topic.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Dupa ce am muncit toti acesti ani , presupun ca din taxele pe care le am platit o parte merg la pensie daca nu ma insel, am vb acum vreo 4 ani cu “ comercialista “ consultant de afaceri care mi a spus ca se pot recupera bani dar nu voi mai avea drept de munca in Italia , am pierdut legatura cu acea persoanã de acea am nevoie de un avocat , este normal ca am folosit sistemul sanitar din Italia dar mi sa fost luate niste taxe si pt pensie di busta paga fluturas, acei bani cum se pot recupera? Unde se duc? Mai traiesc Eu pânã la pensionare ??? Cine stie ce se va schimba de acum pânã peste 30-35 ani , nici nu voi mai avea puterea sa calatoresc Sau sa un lu dupa acte ,.....
Dupa anul 2001 s.a schimbat legea, astfel incat puteti recupera contributiile platite pentru pensie, dar numai la momentul in care ajungeti la varsta pensionarii..adica peste 30-35 ani, asa cum ati scris mai sus, si numai in anumite conditii stabilite de ei.
Ad oggi quindi non si possono chiedere indietro i contributi versati prima della pensione e se il contribuente non raggiunge il diritto alla pensione gli importi sono persi perché diverse sentenze hanno negato il risarcimento.

[ link extern ] /
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara am muncit in italia timp de 10 ani și cu contract de munca si fara ,am un copil minor care a stat cu mine in italia timp de 10 ani și nu a luat alocație nici in romania nici in italia .as vrea sa stiu daca se poate recupera taxele plătite la stat si alocația? Va multumesc astept raspuns

Alte discuții în legătură

În perioada 2006-2017 am lucrat în italia cu forme legale. pot recupera taxele plătite statului italian? Și dacă da, care este procedura? Agostino Agostino Buna ziua as dori sa stiu daca se pot recupera taxele plătite statului italian.Am lucrat acolo cu acte în regulă din septembrie 2006 pana in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Ajutor social, european sau romanesc pentru copil ContSters319295 ContSters319295 Buna seara,am si eu o intrebare dar mai intai va explic situatia mea care ar fi urmatoarea:Am 24 de ani, in ianuarie 2013 am plecat din italia unde am stat de ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pensie persoană decedată Ady3v Ady3v Dacă soțul meu este mort,și anul asta ar fi făcut 67 ani,și a lucrat in Italia că marinar,12 ani.....pot solicita statului italian banii depuși pentru ... (vezi toată discuția)