avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Ion- Liviu Rebreanu Violenta domestica
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Ion- Liviu Rebreanu Violenta domestica

Buna seara! La ora de romană, diriginta ne-a propus să facem un proces literar pentru Ion- Liviu Rebreanu. Capatul de acuzare de care ma leg, este violența domestică. Problema e că, nu știu cum să îmi compun discursul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2018
muresanroxana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 5 Martie 2018
Bună seara!
Violența domestică - așa cum o numiți dumneavoastră - înglobează mai multe infracțiuni care sunt săvârșite asupra unui membru de familie și dacă aveți curiozitatea să căutați în noul cod penal la art. 199 o veți regăsi sub denumirea de ”violența în familie”. Omorul, lovirile, vătămarea corporală dacă sunt săvârșite asupra unui membru al familiei se pedepsesc mai sever (puteți găsi și definiția legală a acestor fapte în codul penal). Cred că diriginta dumneavoastră nu se așteaptă să faceți un proces penal, ci să extrageți din roman toate faptele care susțin acuzarea personajelor (sau al personajului principal - nu sțiu care a fost exact tema dumneavoastră), adică să indicați toate faptele care se pot include aici. Reluați romanul și veți regăsi episoadele în care personajele săvârșesc diferite fapte de acest gen (unul din exemplele pe care sper să mi le amintesc corect este că Ana a fost lovită și de către tatăl său, și de către Ion chiar în timp ce era însărcinată).
Notați-vă toate exemplele pe care le găsiți și expuneți-le ca fiind probe pentru condamnarea personajelor vinovate.
Apreciez că interesul dumneavoastră pentru sarcinile școlare a fost atât de mare încât v-ați gândit să adresați o întrebare pe acest site. Vă doresc spor și multă baftă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces literar din cartea ion lucy2018889 lucy2018889 Buna!! La initiativa profesoarei de romana facem un proces pe baza cartii ION de L. Rebreanu. Eu sunt procuror si pe langa capul de acuzare care este: furtul ... (vezi toată discuția)
Organul de urmărire penală are dreptul să atingă gâtul și ceafa suspectului în timp ce îl conduce spre mașina poliției, dacă suspectul nu se împotrivește? Zebedeu Zebedeu Dacă suspectul face același gest, atingând gâtul și ceafa anchetatorului, fără să recurgă la violență, ce repercursiuni poate avea acest fapt asupra ... (vezi toată discuția)
Proces literar - avocatul acuzarii lui ion Florina347 Florina347 Salut! Sunt in clasa a 10-a,iar pentru scoala avem de facut un proces literar pe baza romanului Ion de Liviu Rebreanu.Am vazut ca a fost postate 2 intrebari de ... (vezi toată discuția)