avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Actualizare plan propriu SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Actualizare plan propriu SSM

un inspector SSM, (curs 80 ore), are dreptul sa actualizeze un plan propriu SSM al antreprenorului general?
Cel mai recent răspuns: campeanvio , utilizator 22:00, 5 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
HG nr. 300/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, privind Cerintele minime de securitate si sanatate pentru santiere temporare si mobile mentioneaza:
Art. 13. - Planul de securitate si sanatate trebuie sa fie elaborat de coordonatorul in materie de securitate si sanatate pe durata elaborarii proiectului lucrarii.
Art. 14. - In situatia in care proiectul este elaborat de un singur proiectant, acesta raspunde de elaborarea planului de securitate si sanatate.
Art. 15. - Pe masura ce sunt elaborate, planurile proprii de securitate si sanatate ale antreprenorilor trebuie sa fie integrate in planul de securitate si sanatate.
Art. 55. - Coordonatorul in materie de securitate si sanatate pe durata elaborarii proiectului lucrarii trebuie sa aiba competenta necesara exercitarii functiei:
a) experienta profesionala de minimum 5 ani in arhitectura, constructii sau conducerea santierelor;
b) formare specifica de coordonator in materie de securitate si sanatate, actualizata la fiecare 3 ani.
Pregatirea dvs. de 80 de ore in domeniul ssm nu va permite sa fiti coordonator in materie de ssm si nici sa intocmiti/ completati/ modificati un plan propriu ssm.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coordonator în materie de securitate şi sănătate kzm kzm Bună seara. Având in vedere că potrivit art. 13 din H.G. 300/2006 privind cerinţele minime de securitate si sănătate pentru santierele temporare sau ... (vezi toată discuția)
Lucrator desemnat si responsabil ssm adrian65 adrian65 Reformulez o intrebare postata ieri, 09.04. In prezent sunt angajat cu CIM norma intreaga in cadrul SIPP si am decizie de Lucrator desemnat SSM - firma de ... (vezi toată discuția)
Coordonator ssm elenaidana elenaidana pot urma cursurile de coordonator SSM pentru santiere, daca am absovit U.T.P -Facultatea de masini si instalatii miniere-specializarea inginer mecanic si sunt ... (vezi toată discuția)