avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit proprietate

Buna ziua. In legatura cu plata impozitului pe proprietate, este considerat faptul ca are mai mult de doua proprietati persoana din exemplul urmator? Ex. Am cumparat un apartament si in contract sunt trecute partile(eu si persoana juridica de la care am cumparat), insa este specificat faptul ca sunt casatorit cu persoana X(sotia). Persoana X(aceeasi persoana) a primit un apartament donatie din partea parintilor. In contractul de donatie apare la fel faptul ca este casatorita(cu mine). In situatia in care mai achizitionam un imobil cine ar trebui sa fie trecut ca proprietar(eu,soția sau amandoi) astfel incat sa nu ne trezim ca unul dintre noi intra sub incidenta legii cu mai mult de 2 proprietati si sa platim impozite si alte dari la stat mult mai mari, deoarece am inteles ca ar exista o asemenea prevedere legala. Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Bosscostelino , utilizator 11:54, 5 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai este acea prevedere in codul fiscal ca pentru a doua locuinta si mai multe sa apara o majorare a cotei impozitului pe cladiri la persoanele fizice.
Depinde sub ce forma achizitionati acel imobil.
Bunurile dobandite prin contract de vanzare cumparare, in timpul casatoriei sunt bunuri comune.
Bunurile dobandite prin donatie sunt bunuri proprii, chiar daca donatarul e casatorit.
Pentru bunul comun, de regula, la Primarie figureaza un singur sot (cu mentiunea "casatorit cu.."), iar impozitul se achita pe bunul respectiv.
Sotia va figura cu imobilul donat de parinti. Cei de la Primarie au toate evidentele in calculator. Nu o sa achitati de 2 ori impozitul pentru bunurile comune.
raluk0207 - Nu era vorba de plata de 2 ori a bunurilor comune, ci de faptul ca pe unul din contracte, respectiv de vanzare-cumparare intre mine si persoana juridica, apare formularea ”casatorit cu.....” , de donatie intre parintii sotiei si sotie, apare casatorita cu..... iar daca mai achizitionam un imobil si vreau sa o trec si pe ea in contract ca proprietar, ea, eu sau amandoi putem fi considerati ca detinem 3 proprietati. am inteles de la dl. George Neagu ca nu mai este in vigoare prevederea legala privind majorarea cotei de impozit daca detii mai multe imobile. Oricum, va multumesc la amandoi pentru raspunsurile date si pentru celeritate. O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil cumparat ca bun proriu in timpul casatoriei stefi_gv stefi_gv in anul 2001 am cumparat cu sotul meu un apartament la pretul de 75 mil. am dat 30 mil avans deoarece ap era ipotecat in decurs de cca 3 ani am folosit ... (vezi toată discuția)
Act de donatie cristina2488 cristina2488 as avea si eu o intrebare daca se poate. mama a fost casatorita in trecut cu un barbat cu care are 2 copii, majori amandoi, ulterior au divortat, si s-a ... (vezi toată discuția)
Partaj asdfgh!1 asdfgh!1 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)