avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Unde se introduce o actiune in constatare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Unde se introduce o actiune in constatare?

Buna ziua. O actiune in constatare a dreptului de proprietate (nu avem cale de realizare), pentru un teren, a carui valoare de impozitare la primarie este de 5000 de lei, unde se va introduce? Mentionez ca in cauza, cerem constatarea dreptului de proprietate al mostenitorului unui defunct, fost asociat intr-o societate radiata, deci ne aflam in contradictoriu cu ORC. Am mai pus o intrebare asemanatoare pe forum, insa nu am primit un raspuns complet, si as dori sa ma pot situa procedural corect de la inceput. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iirna , utilizator 13:14, 18 Noiembrie 2019
Oricum, ce am mai vrut sa completez, multumindu-va inca o data pentru implicare, in absolut toate spetele pe care le gasesc pe internet, in asemenea situatii, calea este cea actiunii in constatare. Eu imi permit sa va si expun mai jos doua spete, daca veti avea timpul sa le deschideti. Dar acesta am vrut sa va spun ca a fost un alt temei pentru care am indicat actiunea in constatare, si nu cea in realizare.
[ link extern ]
[ link extern ] /
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
E foarte bine, aveti acolo si moduri de argumentare. vedeti daca gasiti speta dupa tipul dv. de dizolvare.
Inteleg logica din respectivele spete, personal insa am o opinie diferita, caci in ambele linkuri se invoca propria culpa a asociatilor, ei fiind singurii care puteau sa depuna actele pentru lichidarea activului societatii la timp. In opinia mea, in spetele aratate instanta a gasit o cale de a pune partile in situatia in care trebuia sa fie daca asociatii ar fi facut demersurile corect si la timp, lucru care insa nu s-a intamplat.
Nu spun ca nu ar merge, v-am si aratat mai sus sa marsati pe faaptul ca proprietatea se transmite prin efectul legii catre asociati. In opinia mea, undeva in acest tip de traseu este o eroare, atat in abordarea in instanta, dar si in cea legislativa.
Buna ziua.
sunt in acest moment intr-o situatie similara cu cea relatatat de dvs in 2018., mai exact societate dizolvata, lichidata si radiat. Lichidatorul nu a insclus in raport si terenul pe care il detinea societatea. In acest moment atat la Primarie cat c si la oficiul CF terenul figureaza pe nule societatii radiate.
Dvs. unde a-ti depus cererea in constatare: A-ti chemat in judecata si lichidatorul si ORC pentru opozabilitate? Va rog mult , un sfat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta actiune in constatare nyusziful nyusziful Buna ziua. La ce instanta ar trebui introdusa o actiune in constatare a dreptului de proprietate asupra unui teren? Mentionez ca actiune se indreapta impotriva ... (vezi toată discuția)
Srl dizolvat la cererea orc imobile pe srl Fekete Balazs Fekete Balazs Am si eu o speta interesanta. Societatea comerciala a fost radiata la cererea ORC iar societatea respectiva are in proprietate un imobil, o cladire. Acuma ... (vezi toată discuția)
Cum intram in proprietatea unui teren al unei societati radiate? nyusziful nyusziful Buna ziua. Poate ne puteti lamuri mai bine cu ceea ce este de facut in aceasta situatie: Avand in vedere legea nr. 359/2004 privind simplificarea ... (vezi toată discuția)