avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... De ce ni se refuza schimbarea termopanelor?
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

De ce ni se refuza schimbarea termopanelor?

Buna ziua. Am o mare problema si apelez la dvs. pentru a o rezolva cat mai urgent.
Blocul in care locuiesc (in sectorul 3) a fost reabilitat termic cu trei ani in urma, iar apartamentelor care nu aveau ferestre cu geam termopan le-au fost inlocuite geamurile vechi cu geamuri termopan. In apartamentul meu geamurile vechi cu rame de lemn fusesera deja schimbate, cu multi ani in urma, cu geamuri termopan, iar la reabilitarea termica ele nu au fost inlocuite, desi am solicitat acest lucru inginerului care supraveghea lucrarile.
Pe geamuri se prelinge apa, care iarna (atunci cand diferenta de temperatura intre interior si exterior este foarte mare) trebuie stearsa la fiecare doua ore, altfel ajunge sa se scurga pe perete, fapt ce a dus la aparitia mucegaiului.
Am solicitat schimbarea termopanelor pentru ca cele existente sunt vechi si probabil de calitate nu prea buna, avand in vedere ca au fost puse cu multi ani in urma, cand existau variante mult mai slabe din punct de vedere calitativ si pentru ca in balcon s-a instalat mucegaiul, iar peretii s-au scorojit din cauza umezelii.
Intrucat platim si noi aceleasi impozite ca si vecinii de bloc carora le-au fost schimbate geamurile, consider ca avem aceleasi drepturi, desi la momentul respectiv ne-au fost refuzate.
Am facut o adresa catre primarie, iar in raspunsul pe care l-am primit ni s-a comunicat ca „la data executarii lucrarilor de reabilitare termica a blocului dumneavoastra, specialistii in domeniu au considerat ca tamplaria neinlocuita avea caracteristicile solicitate de normativele in vigoare de la acea data si in consecinta nu necesita inlocuire”.
Nu inteleg de ce trebuie sa trecem prin aceasta situatie, cand de regula (asa cum am vazut si pe acest site) situatiile sunt de natura contrara, respectiv sunt foarte multi proprietari nemultumiti ca au fost obligati sa-si schimbe termopanele montate de ei cu unele noi montate de firma care face reabilitarea.
Va multumesc pentru ajutor si astept raspunsul dvs. in speranta rezolvarii cat mai rapide a acestei situatii.

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica a blocului si obligativitatea schimbarii termopanelor Nicu2015 Nicu2015 Buna ziua. Locuiesc de cativa ani in blocul E21, din str. Nicolae Sebe, nr. 11 sector 3 Bucuresti. Cand m-am mutat in acest apartament tot ceea ce tine de ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica bloc 7 scari maud maud Asociatia de proprietari din care fac parte a primit de la primarie avizul pentru strangere de semnaturi in vederea reabilitarii cf OUG 18/2009. Majoritatea ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu obligativitate montare geam termopan la reabilitare ... c2023 c2023 Amenintare cu obligativitate montare geam termopan la reabilitare termica. Buna ziua, Puteti va rog sa ma ajutati cu un raspuns la situatia de mai ... (vezi toată discuția)