avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salariul mai mic din cauza concediului medical.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salariul mai mic din cauza concediului medical.

Ma încadrez in ordonanța 8/2018 publicată in 1 Martie dacă am un brut de 4700 pe cim si am stat 9 zile in concediu medical
Întreb asta deoarece am luat cu 280 RON mai putini bani.
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
Kaza2, utilizator
Cel mai recent răspuns: IULIA NEDELCU , Consultant resurse umane 12:52, 6 Martie 2018
Buna ziua,
Pentru indemnizatiile de concediu medical platite in anul 2018 inainte de intrarea in vigoare a OUG nr. 8/2018, se vor recalcula cuantumul acestora tinandu-se cont de prevederile prezentei ordonante si se va achita diferenta salariatilor pana la data de 31.03.2018.
Multumesc asta am citit si eu in acea ordonanta numai ca ma deruteaza formula de calcul pentru ca e specificat o anumita suma si formula de calcul .... din ce am detaliat eu mai sus fluturasul este pe luna lu februarie 2018 deci ma incadrez sa inteleg?
Va incadrati....se incadreaza toata lumea care a avut medical din luna ianuarie 2018.
Formula de calcul este urmatoarea: 10,5% x 35% din salariul mediu brut pe economie aferent lui 2017 (adica 3131 lei) corespunzatoare numarului de zile de concediu medical. CAS pentru salariul realizat va fi de 25% conform noilor prevederi. Doar CAS pentru concedii medicale se plafoneaza superior la suma reprezentand 10,5% x 35% din 3131 corespunzatoare zilelor de concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical geo83 geo83 Buna ziua.Luna aceasta am avut 8 zile de concediu medical cu 75% Sunt curios care va fi formula de calcul pentru o zi de concediu medical raportat la un ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Mariana i. Mariana i. Buna ziua.Imi puteti spune de ce luna aceasta am luat banii pe concediu cu aproape 300 lei mai putin? Explicatia dnei contabile a fost ca a crescut cotizatia ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal. spețe, lămuriri Mirela Stănciulescu Mirela Stănciulescu Bună ziua aș vrea să mă ajutați și pe mine cu câteva răspunsuri am fost în risc maternal din noiembrie până în 15 ianuarie pe luna noiembrie am ... (vezi toată discuția)