avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare RADET -- interpretare HG. 1588/2007 Art.12 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare RADET -- interpretare HG. 1588/2007 Art.12 lit.h)

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sa intepretez formularea "sa modifice" prezenta la inceputul HG 1588/2007 Art.12 lit.h) copiata mai jos.

Exista voci care sustin ca operatiunea de modificare a instalatiei se refera la cu totul altceva decat debransare (inchidere definitiva robinet -- in alte conditii, daca traiesti cu robinetul inchis, nu tb sa ceri nici un acord, nu ?). Mai exact, modificarea "constructiva" ar fi despre schimbarea diametrului conductei comune sau schimbarea traseului conductei comune.

Proprietarii apartamentelor din condominii care se deconecteaza definitiv de la instalatia comuna a blocului sunt obligati sa mearga sa ceara acordul furnizorului de utilitati, stiind ca debransarea este impotriva vointei furnizorului. Cum sa obtin acceptul cuiva care nu vrea sa accepte plecarea mea ? Nu are nici un sens.

Intelegerea mea este ca in decursul lui 2017, RADET Bucuresti nu a emis nici un proces verbal de debransare. Toti cei care au incercat debransarea indeplinind conditiile impuse de RADET au fost tergiversati / intarziati pe diverse motive.

Deci si prin urmare, o intelegere diferita a formularii "sa modifice" care nu se aplica celor ce se deconecteaza definitiv, ar permite proprietarilor sa se debranseze cu un instalator persoana fizica / juridica care sa efectueze operatiunea impreuna cu intocmirea unui proces verbal de debransare. Sigur ca restul de conditii din legea 325/2006 Art.30 vor trebui respectate. Astfel RADET ar fi exclus din discutie.

Ca sa fie clar pt toata lumea ca RADET nu vrea sa accepte plecarea utilizatorilor din sistem:

Procedura pe 2018 a devenit aproape imposibila stiind fereastra de 4 luni din 12 de "sezon cald" - intre 15 Aprilie si 15 August, in care depunerea dosarului este permisa. Primul pas din procedura este anuntarea intentiei de debransare. RADET refuza sa fie anuntat de intentie (atentie! anuntarea intentiei nu inseamna si finalul procesului, trebuie depus un intreg dosar cu zeci de puncte) si intoarce un raspuns scris de refuz pe motivul ca intentia a fost anuntata in sezonul rece.




---
Art. 12
Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:

h) sa modifice instalatiile de distributie a utilitatilor in interiorul unui condominiu sau al unui apartament din cadrul unui condominiu numai in conditiile legii, pe baza referatului tehnic de specialitate emis de furnizorul utilitatii, in care se arata efectele modificarii instalatiei respective. Pe baza acestui referat, comitetul executiv va hotari asupra efectuarii modificarii. In cazul producerii locale, la nivel de condominiu, a energiei termice si a apei calde de consum, nu este necesar referatul tehnic mentionat;
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
mvaduva, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anghel Romeo , utilizator 08:14, 5 Iunie 2018
Proprietarul are dreptul sa conteste hotararea RADET in instanta
Sunt hotarari judecatoresti favorabile proprietarilor
Bună ziua. Cunoașteți mai exact pe cineva care a obținut acordul de debransare, în instanță sau nu? Multumesc.

ynocentta a scris:

Proprietarul are dreptul sa conteste hotararea RADET in instanta
Sunt hotarari judecatoresti favorabile proprietarilor

Buna ziua. Cunoașteți pe cineva care a obținut acordul de debransare? Multumesc

ynocentta a scris:

Proprietarul are dreptul sa conteste hotararea RADET in instanta
Sunt hotarari judecatoresti favorabile proprietarilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restantier ce doreste debransare gaze ptr centrala de apartament camifinutza camifinutza Buna ziua,un sfat,o asociatie de proprietari cu multi restantieri fara apa calda,marea majoritate a locatarilor opteaza ptr centrale de apartament,printre cei ... (vezi toată discuția)
Montare centala termica de apartament nicu_strat nicu_strat m-am debransat de la reteau termica a blocului , in regie proprie , am depus o nota in care am anuntat administratorul asociatiei de locatari de efectuarea ... (vezi toată discuția)
Debransare ContSters167676 ContSters167676 Pot sa ma debransez de la sistemul centralizat de incalzire numai cu acceptul de la asociatia de proprietari? (vezi toată discuția)