avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu mi da a doua cheie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu mi da a doua cheie

Buna ziua, ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie, am cumparat de curand un autoturism. Proprietararul de la care am luat o mi a comunicat ca cea de a2a cheie se afla la primul proprietar al masinii, am luat legatura cu primul proprietar, si nu doreste sa mi o trimita decat daca ii trimit copie dupa buletin, cartea masinii si talon +200euro. Ce ma sfatuiti?
Multumesc mult de tot!
Cel mai recent răspuns: MadalinJoaquin , utilizator 12:45, 11 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs ati cumparat masina cu acte ? ati inmatriculat-o pe numele dvs ?
Dati-o incolo de cheie, faceti-va alta daca vreti de rezerva.
Nu mi se pareo problema juridica, este doar o situatie de fapt pe care o puteti rezolva simplu:dublura la cheia pe care o aveti sau schimbare butuc.

DAN POPESCU a scris:

Nu mi se pareo problema juridica, este doar o situatie de fapt pe care o puteti rezolva simplu:dublura la cheia pe care o aveti sau schimbare butuc.

Va multumesc domnul Dan, o dublura la cheie este 1100 lei + 380 lei rescrierea cipului!... mi se pare normal sa mi se ofre cea de a doua cheie. Da este inacrisa/ inamtriculata pe numele meu!
Dvs ați cumpărat mașina așa cum e, cu o singură cheie. Primul proprietar nu are nici o obligație față de dvs. Dacă vreți musai cheia, cumpărați-o. Sunteți convins că e cheia bună? Măcar pe una nouă știți că vă puteți baza.

MadalinJoaquin a scris:

Va multumesc domnul Dan, o dublura la cheie este 1100 lei + 380 lei rescrierea cipului!... mi se pare normal sa mi se ofre cea de a doua cheie. Da este inacrisa/ inamtriculata pe numele meu!

Daca vi se pare mult si complicat sa va faceti a doua cheie,puteti sa-l dati in judecata ptr."obligatia de a face", adica ca sa va dea a doua cheie.

Alte discuții în legătură

Este obligat vanzatorul sa imi dea cheie de rezerva pentru autoturism ... leorot leorot Este obligat vanzatorul sa imi dea cheie de rezerva pentru autoturism ? Am cumparat de la un samsar de masini din Tulcea un Sandero, pe care mi l-a adus pe ... (vezi toată discuția)
Nu vrea sa facem acte kukyburghelea kukyburghelea Buna ziua.Acum 16 luni am vandut masina unui cetatean din Urziceni care nici pana acum nu a venit sa facem actele. Am facut acte de mana, am o copie a cartii ... (vezi toată discuția)
Inselaciune , abuz de incredere , luati-va toate masurile sa nu patiti ca mine alexxsorin alexxsorin Buna tuturor ! Am vandut o masina in decembrie 2010 unui cetatean din Buzau , am primit o parte din bani iar restul de 5000 euro urma sa-i primesc in doua ... (vezi toată discuția)