avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizația de creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizația de creștere copil

Fiica mea,a lucrat în ultimele 24 de luni în jur de 1 an cu șomaj.Actele de șomaj din Italia,în luna februarie au ieșit.Banii i-a primit prin decembrie.Esteînsarcinata și împlinește 9 luni prin iulie-august.Are drept de prenatal?Mai are nevoie de ceva timp lucrat pe teritoriul României?De cât mai are nevoie?Ce trebuie să facă pt.a beneficia de prenatal?Vă rog,care sunteți în temă cu aceste legi, să-mi răspundeți mai detaliat!Vă mulțumesc, anticipat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Care este data prezumata a ansterii ?

2. Mentionati exact ce statut a avut fata dvs in ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului (de exemplu, de la .. pana la , angajata in ......, de la .... pana la ....., somaj in ......, de la ... pana la ... casnica etc.)?
1. Data prezumată a nașterii este 01-12 august 2018
2. A lucrat sezonieră că barman-ospatar în perioada: 2016 02 februarie-30 aprilie;
2016 07 iulie-31 august.
Somaj:13-septembrie 2016-02-ianuarie 2017
26 -septembrie 2017-01 decembrie 2017
Iar pe restul perioadei a fost casnică.
Vă rog!Aștept răspunsul d-tră concret.
Vă mulțumesc anticipat pt.eforturile depuse!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Interventie moderator

Nu mai dublati postarile dvs. ..... vi se va raspunde in limita timpului disponibil.

Cornel Vasile a scris:

Interventie moderator

Nu mai dublati postarile dvs. ..... vi se va raspunde in limita timpului disponibil.

Am făcut o eroare.Motivul care am încercat să mai spun că și în perioada de22 mai 2017 15 septembrie 2017 a lucrat.Daca vinde un automobil (2000 -3000 roni) în această perioadă până a naste se ia în considerare pt calcularea venitului pe 12 luni?Mii de scuze vă cer și am sper că d-nul sau d-na care îmi v-a raspunde, să-mi ia în considerare și continuarea de la primul mesaj..
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil gabrielsolon gabrielsolon buna ziua , am o intrebare : in februarie 2016 am terminat concediu crestere copil iar firma unde am lucrat a intrat in aprilie 2016 in faliment ,acum daca ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal LambruCristiana LambruCristiana Buna seara! Am lucrat din iulie 2014-iulie2016 apoi am intrat in somaj(inchidere punct de lucru)din august 2016-aprilie2017.In noiembrie 2016 m-amangajat cu un ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil calin1992 calin1992 Buna seara! Sora mea poate beneficia de indemnizatie crestere copil timp de doi ani daca a muncit in perioada 01 septembie - 01 decembrie si pe data de 18 ... (vezi toată discuția)